اتریوم کلاسیک چیست؟ پیش بینی قیمت و آینده این ارز دیجیتال

5/5 - (1 امتیاز)

لیست موضوعات این مقاله

در حالی که ارزهای فیات در حال از دست دادن قدرت خود در حوزه اقتصاد جهانی هستند ، گسترش ارزهای دیجیتال روز به روز شتاب بیشتری به خود گرفته‌ است. اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic) یکی از برترین ارزهای دیجیتال موجود در بازار است.

آیا چیزی در مورد اتریوم کلاسیک (ETC) می دانید؟ می دانید چه تفاوتی با اتریوم دارد؟ به نظر شما سرمایه گذاری خوبی محسوب می شود؟ در این مقاله ما این ارز دیجیتال را به طور کلی بررسی می کنیم. پس این مقاله را تا پایان مطالعه کنید تا از روند قیمتی و آینده احتمالی آن اطلاع داشته باشید.

اتریوم کلاسیک (ETC) چیست؟

اتریوم کلاسیک (ETC) یک پلتفرم ارز دیجیتال توزیع شده منبع باز ، غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاکچین است که قراردادهای هوشمند را اجرا می کند. این پلتفرم به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا قراردادهای هوشمند را بسازند و مستقر کنند.

شبکه Ethereum Classic بدون مجوز (permissionless) است ، به این معنی که هر کسی که یک کیف پول ارز دیجیتال سازگار با این شبکه داشته باشد ، می‌تواند به آن بپیوندد و تراکنش‌های خود را انجام دهد. 

اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic) در ابتدا توسط ویتالیک بوترین و همکارانش به عنوان یک نرم افزار توسعه داده شد تا به توسعه دهندگان اجازه دهد توکن های ارز دیجیتال و برنامه های غیرمتمرکز (dApps) جدیدی را ایجاد کنند که بر روی بلاکچین اتریوم اجرا شوند. 

با این حال ، به دلیل اختلاف نظر بین جامعه اتریوم و توسعه دهندگان ، شبکه اتریوم در ژوئن 2016 دچار یک هارد فورک شد. اتریوم کلاسیک در حال حاضر توسط گروهی فعال از ماینرها اداره می شود که تصمیم گرفته اند نقشه راه متفاوتی را برای توسعه دنبال کنند. اتریوم کلاسیک از زمان آغاز به کار در برابر تغییرات توسعه دهندگان مقاومت کرده است.

اتریوم کلاسیک (ETC) چگونه کار می کند؟

مانند بیت کوین ، اتریوم کلاسیک نیز از مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) برای اعتبارسنجی تراکنش ها استفاده می کند. امنیت شبکه توسط ماینرهایی تضمین می شود که با استفاده از توان محاسباتی خود ، تراکنش ها را پردازش کرده و بلاک های جدید را تولید می کنند. هنگام استفاده از شبکه ، مهم است که تراکنش ها با ترتیب منظمی انجام شوند. ماینرها این امر را با حل پازل های محاسباتی دشوار به منظور تولید بلاک ها انجام می دهند.

یکی از ویژگی های مهم اتریوم کلاسیک این است که به کاربران در شبکه اجازه می دهد تا قراردادهای هوشمند اجرا کنند. این قراردادهای هوشمند حاوی توافق‌نامه‌ها یا شرط‌هایی هستند که به شکل خودکار اجرا می شوند. از آنجایی که این فرآیند کاملاً مستقل است ، نیازی نیست شخص ثالثی برای انجام معاملات بین خریدار و فروشنده وجود داشته باشد.

اتریوم کلاسیک متعهد شده است که به استفاده از اجماع اثبات کار برای ایمن سازی بلاکچین خود ادامه خواهد داد و به‌روزرسانی‌ های شبکه اتریوم را دنبال نخواهد کرد. شبکه Ethereum Classic یک سیاست کلی ثابت را اتخاذ کرده است.

بنیانگذاران اتریوم کلاسیک چه کسانی هستند؟

شبکه اصلی Ethereum Classic در ابتدا از طریق Frontier در 30 ژوئیه 2015 توسط بنیاد اتریوم منتشر شد. بنیاد اتریوم یک سازمان غیرانتفاعی در سوئیس است و توسط ویتالیک بوترین و تیم اصلی اتریوم تأسیس شده است. 

با استفاده از قراردادهای هوشمند می توان یک سازمان خودگردان غیرمتمرکز یا DAO بر روی بلاکچین اتریوم ساخت.  به زبان ساده ، DAO سازمانی است که با کد و برنامه های رایانه ای اداره می شود و توانایی اداره شدن به صورت مستقل و بدون نیاز به یک مرجع مرکزی را دارد.

در سال 2016 ، استارت آپ آلمانی Slock.it پروژه DAO خود را بر روی اتریوم راه اندازی کرد که با نام “The DAO” شناخته می شود. در حالی که این پروژه بیش از 150 میلیون دلار سرمایه جمعی جمع آوری کرد ، هکرها از خلاء موجود در قرارداد هوشمند آن سوء استفاده کردند و 50 میلیون دلار در این فرآیند به سرقت بردند. 

به منظور بازگرداندن وجوه ، اکثر کاربران اتریوم از جمله بنیانگذاران آن یعنی ویتالیک بوترین و گاوین وود ، از انجام تغییرات اساسی در بلاکچین اتریوم پشتیبانی کردند. این مسئله در نهایت منجر به تشکیل یک زنجیره جدید در اتریوم (ETH) شد که آن را اتریوم کلاسیک (ETC) نامیدند.

اتریوم کلاسیک چه تفاوتی با اتریوم دارد؟

از نظر عملکردهای اساسی ، اتریوم کلاسیک (ETC) و اتریوم (ETH) یکسان هستند. هر دو یک نرم افزار محاسباتی را برای پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و ایجاد برنامه های غیر متمرکز در شبکه ارائه می دهند.

به عنوان مثال ، توسعه دهندگان می توانند در این دو شبکه از کد منبع باز برای توسعه و اجرای برنامه های غیرمتمرکز خود (dApps) استفاده کنند. همچنین می توانند توکن هایی با استاندارد ERC-20 را برای برنامه های خود ایجاد کنند. 

تفاوت های ETH در مقابل ETC بیشتر کیفی هستند تا فنی. شبکه اتریوم از مشارکت تجاری قوی با اتحادیه Enterprise برخوردار است. این اتحادیه دارای بیش از ۲۰۰ عضو از جمله سیتی گروپ (C) ، جی پی مورگان (JPM) ، اینتل (INTC) و مایکروسافت (MSFT) است.

عامل اصلی تمایز اتریوم کلاسیک (ETC) ، ناسازگاری آن با به‌روزرسانی‌های بلاکچین اتریوم است. یعنی زنجیره اصلی اتریوم کلاسیک نمی‌تواند به به‌روزرسانی‌هایی که در زنجیره جدید اتریوم اتفاق می‌افتد ، دسترسی داشته باشد.

اگرچه ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک (ETC) به عنوان یک سرمایه گذاری با پتانسیل تلقی می شود ، اما اتریوم (ETH) قانونی تر و قابل اعتمادتر است. در اوایل سال 2021 بورس کالای شیکاگو (CME) معاملات فیوچرز اتر را تایید کرد. بیت کوین و اتر تنها ارزهای دیجیتالی هستند که برای چنین معملاتی تایید شده اند. 

ETC دارای 133.9 میلیون سکه در گردش با ارزش بازار 6.1 میلیارد دلاری است ، در حالی که ETH دارای 120 میلیون سکه در گردش و ارزش بازار بیش از 417 میلیارد دلار دارد. ETC با قیمت 46.00 دلار معامله می شود، در حالی که ETH تا 2 آوریل 2022 بیش از 3475 دلار به ازای هر سکه معامله می شود.

هدف پروژه اتریوم کلاسیک

از زمان تقسیم ، ارتقاها و بهبودهای زیادی در پروژه Ethereum Classic وجود داشته است. هدف این پروژه همچنان تبدیل شدن به یک شبکه پرداخت جهانی با استفاده از قراردادهای هوشمند است که می تواند بدون وجود یک مرجع مرکزی متمرکز عمل کند.

همانند سایر ارزهای دیجیتال ، Ethereum Classic به تلاش خود برای تبدیل شدن به یک کلاس دارایی دیجیتالی با ارزش ادامه خواهد دادد. اتریوم کلاسیک نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال این پتانسیل را دارد که به جای ارز فیات مورد استفاده قرار بگیرد.

امنیت شبکه اتریوم کلاسیک (ETC) به چه شکلی است؟

همانطور که گفته شد ، اتریوم کلاسیک از مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) استفاده می کند و هرگز از مکانیسم اجماع دیگری برای ایمن سازی شبکه استفاده نخواهد کرد. استخراج‌کنندگان شبکه Ethereum Classic ، شبکه را با حل پازل‌های سخت محاسباتی به منظور تولید و تأیید بلاک‌ های تراکنش ، ایمن می‌ کنند.

تا زمانی که ماینرها یا گره ها در شبکه در مورد ترتیب تولید بلاک ها توافق داشته باشد ، شبکه می تواند به تولید بلاک بعدی بپردازد. این مکانیسم توافق بین گره ها با کنترل بخش بزرگی از شبکه Ethereum Classic (51 درصد یا بیشتر) ، از انجام حملات جلوگیری می کند.

ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک (ETC)

نقش توکن ETC در حفظ و راه اندازی شبکه است. کاربران با شرکت در فعالیت‌های مختلف در شبکه Ethereum Classic ارزش این توکن را بیشتر درک می‌کنند. توکن ETC به کاربران این امکان را می‌دهد که از قراردادهای هوشمند استفاده کنند ، تراکنش‌های خود را در شبکه اتریوم کلاسیک انجام دهند ، با برنامه های غیرمتمرکز تعامل داشته باشند و در رای‌گیری های حاکمیتی شرکت کنند.

ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک (ETC) دارای عرضه در گردش 136,228,615 توکن و حداکثر عرضه 230,000,000 توکن ETC است. نکته مهم این است که این عرضه هرگز افزایش نخواهد یافت. توکن‌ های ETC توسط ماینرهایی که شبکه را مدیریت می‌کنند و آن را ایمن می کنند ، به دست می آید. 

آیا اتریوم کلاسیک یک سرمایه گذاری خوب محسوب می شود؟

اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic) یک سرمایه گذاری خوب برای آن دسته از علاقه مندان به ارز دیجیتال است که می خواهند سبد سرمایه گذاری خود را متنوع کنند. همچنین باید بدانیم که عرضه Ethereum Classic محدود است. این عرضه محدود می تواند تقاضا را برای آن افزایش دهد و قیمت ها را بالا ببرد. 

سرمایه‌گذاری در Ethereum Classic از نظر امنیت نسبتاً پرخطر است. با وجود پتانسیل رشد بالا ، Ethereum Classic قربانی چندین حمله 51 درصدی شده است که منجر به کاهش اعتماد سرمایه گذاران شده است.

مانند بسیاری از آلتکوین ها ، اتریوم کلاسیک (ETC) نیز به اخبار مرتبط با بیت کوین بسیار حساس است. پس وقتی بیت کوین خوب عمل می کند ، احتمالا قیمت ETC نیز بالا می رود و برعکس.

در نهایت ، هیچ سرمایه‌گذاری مطمئنی در بازار ارز دیجیتال وجود ندارد ، بنابراین سرمایه‌گذاران باید دقت لازم را داشته باشند و ریسک های موجود را در نظر بگیرند.

پیش بینی قیمت اتریوم کلاسیک (ETC)

اتریوم کلاسیک (ETC) سال 2021 را با قیمت 5.70 دلار آغاز کرد. قیمت این ارز دیجیتال ممکن است افزایش یابد ، زیرا ETC در تلاش است قابلیت همکاری خود را با سایر بلاکچین ها بهبود ببخشد. برخی از کارشناسان معتقدند که تا پایان سال 2022 ، ETC ممکن است به مرز 50 دلار برسد.

از طرف دیگر ، به گفته آژانس پیش بینی The Economy Forecast ، ارز دیجیتال ETC ممکن است سال 2022 را با قیمت 17.30 دلار به پایان برساند. از سوی دیگر وبسایت ، Trading Beasts پیش بینی می کند که ETC تا پایان سال 2022 با قیمت 25.32 دلار معامله شود. وبسایت DigitalCoin پیش‌بینی‌های امیدوار کننده‌تری دارد و ادعا می‌کند که ETC تا دسامبر 2022 می تواند با قیمت 34.95 دلار معامله شود.

طبق برخی از پیش‌بینی ها ، اتریوم کلاسیک می‌تواند تا دسامبر 2025 به سطح 436.95 دلار برسد. دیجیتال کوین پیش بینی می کند که بالاترین قیمتی که اتریوم کلاسیک می تواند در سال 2025 به آن برسد ، سطح 60.09 دلار خواهد بود. WalletInvestor نیز پیش بینی می کند که ETC تا دسامبر 2025 به قیمت 207.81 دلار برسد.

Gov Capital تخمین می زند که برای سال 2025 ، بالاترین قیمت ETC در سطح 190.92 دلار خواهد بود. آژانس پیش بینی The Economy Forecast بدبینانه ترین پیش بینی را برای قیمت ETC تا سال 2025 دارد و قیمت 9.20 دلار را برای آن پیش بینی می کنند.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ETC در بلندمدت رشد خوبی را تجربه می کند. اگر اتریوم کلاسیک به وعده‌های خود در مورد تعامل بیشتر با اتریوم و سایر بلاکچین‌ ها و بهبود امنیت شبکه خود عمل کند ، ممکن است قیمت ETC در چند سال آینده رشد قابل‌توجهی داشته باشد و به جمع 10 ارز دیجیتال برتر بپیوندد.

سخن پایانی

در مقایسه با اتریوم ، آینده شبکه اتریوم کلاسیک تا حدودی گنگ به نظر می رسد ، زیرا شبکه اتریوم قانونی تر است و همچنان برخی نگرانی های امنیتی در مورد Ethereum Classic وجود دارد.

سرمایه‌گذاران در طول این سال‌ها به دلیل سابقه هک شدن شبکه ، کمی نسبت به ETC بدبین شده‌اند. تا زمانی که اتریوم کلاسیک نتواند کد و نرم‌افزار خود را برای جلوگیری از هک‌های آینده توسعه دهد ، ممکن است چالش‌هایی را پیش رو داشته باشد. 

با این حال ، حتی با وجود این نگرانی های امنیتی نیز اتریوم کلاسیک یکی از برترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری محسوب می شود و همانطور که پیش تر اشاره کردیم ، بسیاری از کارشناسان پتانسیل رشد بالایی را در آن می بینند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *