لیست موضوعات این مقاله
هلیوم یک پروتکل مبتنی بر بلاکچین است که دسترسی به اینترنت گسترده تر و ارزان تری را برای همه افراد فراهم می کند. ارز دیجیتال هلیوم در چند ماه گذشته سال 2022 محبوبیت زیادی به دست آورده است ، به دلیل اینکه یکی از معدود پروژه های ارز دیجیتال است که از فناوری اینترنت اشیا (IoT) بهره می برد.
هلیوم دسترسی ارزان به اینترنت را با پوشش پهنای باند وسیع ، فراهم میکند. هلیوم سرمایهگذاریهایی را از صندوقهایی مانند a16z و Tiger Global جذب میکند و به کاربران این امکان را میدهد تا با استفاده از هات اسپات هلیوم ، کسب درآمد کنند.
هلیوم (HNT) چیست؟
هلیوم یک شبکه مبتنی بر بلاکچین است که دستگاه های اینترنت اشیا را به هم متصل می کند. فناوری هلیوم ارتباط بین دستگاه ها را امکان پذیر می کند و داده ها را به سراسر گره های شبکه ارسال می کند.
گره هایی که شبکه را تشکیل می دهند ، در سیستم هلیوم به عنوان هات اسپات (Hotspots) شناخته می شوند. هات اسپاتها شبیه روترهای اینترنتی هستند که کاربران میتوانند آن را به پریز وصل کنند و توکن اصلی پلتفرم هلیوم یعنی HNT را به دست آورند.
یکی از بزرگترین مشکلات در بخش اینترنت اشیا ، حفظ حریم خصوصی است. به لطف تمرکززدایی و فناوری بلاکچینی که برای ساخت Helium استفاده می شود ، به زودی حفظ حریم خصوصی در مورد اتصال دستگاه ها به اینترنت اشیا ، دیگر نگران کننده نخواهد بود.
Hotspot های شبکه هلیوم به LoRaWAN متکی هستند. LoRaWAN یک پروتکل برای دسترسی رسانهای است و پلتفرم هایی مانند هلیوم می توانند به آن متصل شوند. هلیوم دارای یکی از بزرگترین شبکه های LoRaWAN با بیش از 25000 هات اسپات است که به عنوان گره در شبکه عمل می کنند.
هلیوم چگونه کار می کند؟
هدف هلیوم ایجاد یک شبکه قابل اعتماد ، غیرمتمرکز و جهانی برای دستگاه های IoT است که به جامعه دارندگان توکن HNT متکی است. شبکه هلیوم از گره هایی تشکیل شده است ، یعنی Hotspot هایی که در سراسر شبکه پراکنده شدهاند.
هات اسپات ها ستون های اصلی شبکه هلیوم هستند ، زیرا اتصال دستگاه های IoT را امکان پذیر می کنند. هر چه یک هات اسپات به هات اسپات دیگر نزدیکتر باشد ، بهتر است. زیرا نه تنها شبکه را متراکم تر می کند و پوشش وسیع تری را فراهم می کند ، بلکه پاداش های کاربران را نیز افزایش می دهد.
این هاتاسپاتها به دستگاههای IoT اجازه میدهند دادهها را بین یکدیگر ارسال و دریافت کنند و بلاکچین هلیوم را ایمن تر کنند. هنگامی که کاربران یک هات اسپات را به یک پریز وصل می کنند و آن را اجرا می کنند ، هات اسپات شروع به استخراج ارز دیجیتال هلیوم یا HNT می کند.
پشتیبانی از دستگاههای مختلف ، نگرانیهایی را در زمینه حفظ حریم خصوصی به همراه دارد. هلیوم این مشکل را با استفاده از یک معماری غیرمتمرکز و مکانیزم اجماع مخصوص حل می کند که در مقایسه با اتصال WiFi به اینترنت اشیا ، پوشش شبکه را 200 برابر بیشتر می کند.
بنیانگذاران شبکه و ارز دیجیتال هلیوم چه کسانی هستند؟
هلیوم در سال 2013 تنها چند سال پس از آغاز به کار بیت کوین ، تاسیس شد. این پلتفرم به اولین شبکه بی سیم نظیر به نظیر تبدیل شد که ظرفیت اتصال دستگاه های مختلف اینترنت اشیا را داشت و هر کسی می توانست در سطح جهانی از آن استفاده کند.
شبکه و ارز دیجیتال هلیوم توسط امیر حلیم ، شان کری و شان فانینگ تأسیس شد. این پروژه بیش از 53 میلیون دلار در چهار دوره جذب سرمایه از سال 2015 تا 2019 جمعآوری کرد. شبکه هلیوم در نهایت در سال 2019 فعال شد و قصد داشت مشکلات رایج در بخش اینترنت اشیا مانند حریم خصوصی را حل کند.
چه چیزی هلیوم را منحصر به فرد می کند؟
هلیوم یکی از معدود پروژههای بلاکچین است که با اینترنت اشیا سروکار دارد ، به غیر از IOTA (MIOTA) که از فناوری به اصطلاح «بلاکلس» و شبکه Tangle برای اتصال دستگاهها به اینترنت اشیا استفاده میکند.
دلیل منحصر به فرد بودن هلیوم این است که برای بهبود کاربرد اینترنت اشیا از مکانیزم اجماع خاصی استفاده می کند. PoC مکانیزم اجماع منحصر به فردی است که به طور خاص برای شبکه هلیوم ایجاد شده است. این مکانیسم اجماع مبتنی بر پروتکل HoneyBadger Byzantine Fault Tolerance است و به گرههای شبکه اجازه میدهد حتی زمانی که نرخهای اتصال متفاوت است ، به توافق برسند.
همچنین به غیر از استفاده از توکن HNT ، شبکه هلیوم از توکن دیگری نیز استفاده میکند که قابل مبادله نیست و کاربران میتوانند از آن برای پرداخت هزینههای تراکنش استفاده کنند.
امنیت شبکه هلیوم در چه حدی است؟
شبکه هلیوم از یک مکانیسم اجماع منحصر به فرد به نام اثبات پوشش استفاده می کند که به طور ویژه برای پروتکل هلیوم توسعه یافته است. برای ایجاد تمرکززدایی در زیرساخت شبکه ، مکانیسم اجماع اثبات پوشش از سه نوع هات اسپات مختلف پشتیبانی می کند.
شبکه هلیوم از طریق استفاده از پروتکل اثبات پوشش که به ماینرهای شبکه متکی است ، ایمن می شود. Proof of Coverage شکل پیشرفته ای از اثبات کار (Proof of Work) است ، به همین دلیل است که شبکه برای افزایش امنیت خود به استخراج کنندگان متکی است.
استفاده از شبکه هلیوم رایگان نیست و هر تراکنش به داده های اعتبار سنجی شده نیاز دارد تا از سوء استفاده کلاهبرداران احتمالی جلوگیری شود. شبکه هلیوم کاملا رمزگذاری شده است ، بنابراین امنیت شبکه تضمین شده است.
ارز دیجیتال هلیوم (توکن HNT)
HNT ارز دیجیتال بومی پلتفرم هلیوم است و به عنوان پاداشی برای هات اسپات ها استفاده می شود. کاربران پلتفرم هلیوم می توانند توکن HNT را برای اعتبارسنجی داده ها مبادله کنند. این فرآیند که به عنوان “سوزاندن” شناخته می شود ، HNT مبادله شده را از گردش خارج می کند. با افزایش فعالیت شبکه ، توکن های HNT بیشتری سوزانده می شوند و ارزش آنها نیز افزایش می یابد.
تیم هلیوم در ابتدا توکنهای HNT را از قبل استخراج نکردند تا توزیع عادلانهای در جامعه ایجاد کنند. نرخ تولید توکن HNT هر دو سال به نصف کاهش می یابد. دو سال پیش شبکه هلیوم 5 میلیون توکن HNT در ماه تولید می کرد. این میزان در آگوست گذشته به 2.5 میلیون توکن HNT کاهش یافت.
بر اساس دادههای وبسایت Messari ، قیمت ارز دیجیتال هلیوم در اواسط نوامبر 2021 به سطح 54.81 دلار رسید. از ژوئن 2022 به بعد و همراه با سقوط کامل بازار ارز دیجیتال ، قیمت هر توکن HNT به حدود 9.35 دلار رسید.
چند ارز دیجیتال هلیوم (HNT) در گردش است؟
در حال حاضر 105,145,428 توکن HNT از مجموع کل 223,000,000 توکن ، در گردش است. ارز دیجیتال هلیوم نیز مانند بزرگترین ارز دیجیتال جهان یعنی بیت کوین ، دارای حداکثر عرضه محدودی است. مدل توکنومیک خاص ارز دیجیتال هلیوم تضمین می کند که عرضه کل هرگز از 223 میلیون بیشتر نشود.
اگرچه توکن های HNT جدید برای پاداش دادن به هاتاسپات استخراج می شوند ، اما توکن های HNT که برای اعتبارسنجی داده ها در مدل توکنومیک Burn-and-Mint Equilibrium سوزانده میشوند ، باعث ایجاد یک تعادل می شوند.
استخراج ارز دیجیتال هلیوم به چه شکلی است؟
هلیوم به مکانیزم سنتی اثبات کار متکی نیست ، بلکه برای تثبیت و ایمن سازی شبکه به ماینرها وابسته است. هلیوم از نسخه پیشرفته Proof of Work استفاده می کند که ماینرها را ملزم می کند تا پوشش بی سیم تولید شده توسط هات اسپات ها (گره ها) را تأیید کنند.
اگرچه شبکه هلیوم به ماینینگ متکی است ، اما سیستم آن با پلتفرم های سنتی تر مانند بیت کوین که به استخراج کنندگان به طور کامل وابسته هستند ، متفاوت است.
سیستم استخراج ارز دیجیتال هلیوم به گروه هایی از ماینرها که به طور مستقل کار می کنند ، این امکان را می دهد که در کنار یکدیگر کار کنند. البته دستگاه های ماینینگ باید حداقل 300 متر از هم فاصله داشته باشند تا بتوان کار استخراج ارز دیجیتال هلیوم را شروع کرد.
استفاده از چه کیف پولی برای ارز دیجیتال هلیوم مناسب است؟
تیم توسعهدهنده هلیوم اپلیکیشن Helium را توصیه می کند ، کیف پول دیجیتالی توکن HNT که از سیستم عامل های اندروید و iOS پشتیبانی می کند.
Command Line Interface Wallet نیز یکی دیگر از راه حل های ذخیره سازی امن ارز دیجیتال هلیوم است. کیف پول Command Line برای کاربرانی مناسب است که بیشتر با فناوری آشنا هستند ، بنابراین توصیه می شود مبتدیان از برنامه یا اپلیکیشن Helium استفاده کنند.
کیف پول های سخت افزاری یا کیف پول های سرد مانند Ledger یا Trezor امن ترین گزینه را برای ذخیره ارزهای دیجیتال با ذخیره سازی و پشتیبان گیری آفلاین ارائه می دهند. با این حال ، این نوع کیف پول ها به دانش فنی بیشتری نیاز دارند و قیمت بیشتری هم دارند.
استفاده از کیف پول های نرم افزاری نیز رایگان و آسان است. این نوع کیف پول ها برای دانلود به عنوان برنامه های گوشی هوشمند یا دسکتاپ در دسترس هستند. اگرچه کار با این کیف پول ها راحت است ، اما امنیت کمتری نسبت به کیف پول های سختافزاری دارند.
آیا باید روی ارز دییجیتال هلیوم سرمایه گذاری کنیم؟
ارز دیجیتال هلیوم یا همان توکن HNT می تواند گزینه خوبی برای سرمایه گذاری کوتاه مدت باشد. نوسانات قیمت HNT در سال 2021 بسیار جالب بود و فرصت های زیادی را در اختیار تریدرها و کسانی که از نوسانات بازار استفاده می کردند ، قرار داد.
قیمت فعلی ارز دیجیتال هلیوم 9.26 دلار است. HNT دارای ارزش بازار 1,124,227,811 دلاری است و حجم معاملات روزانه آن 8,620,028 دلار است. اما شاید شما بیشتر به ماینینگ یا استیکینگ توکن HNT علاقه داشته باشید و احتمالا از این دو راه ، سود تضمین شده تری را کسب خواهید کرد.
هیچ توصیه سرمایه گذاری در این زمینه وجود ندارد و شما مالک پول و سرمایه خود هستید. اما به طور کلی ، به نظر می رسد آینده خوبی پیش روی ارز دیجیتال هلیوم باشد.
سخن پایانی
شبکه هلیوم روش استفاده از بلاکچین برای اتصال دستگاههای موجود در اینترنت اشیا را متحول میکند. همچنین در مقایسه با سایر پروتکل های موجود ، اکوسیستم اجماع مورد استفاده در هلیوم که به اثبات پوشش معروف است ، بسیار با محیط زیست سازگارتر است.
با وجود برخی مشکلات ، هلیوم به گسترش و رشد پایگاه کاربران خود در سطح جهانی ادامه می دهد. این شرکت با ارائه زیرساختی متفاوت ، در حال تبدیل شدن به یک شبکه پیشگام در صنعت اینترنت اشیا است. بدون شک وجود چنین شبکهی قدرتمندی ، باعث افزایش قیمت ارز دیجیتال هلیوم نیز خواهد شد.