از زمان آغاز پروژه در سال 2016 ، پولکادات به دلیل تیم موسس آن توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. امروزه پولکادات گزینهی مناسبی برای آینده بلاکچین محسوب می شود. حال بیایید دلایل آن را بررسی کنیم.
تاسیس پولکادات
پولکادات زاییده فکر دکتر گاوین وود است که یکی از بنیانگذاران اصلی اتریوم است و ایده زبان برنامه نویسی Solidity را مطرح کرد. وود در سال 2016 و مدت کوتاهی پس از راه اندازی این پلتفرم ، از سمت خود به عنوان مدیر ارشد فناوری اتریوم استعفا داد.
او قبلاً دیدگاهی در مورد چگونگی توسعه اتریوم به اشتراک گذاشته بود ، اما به نظر میرسد که سایر بنیانگذاران اتریوم با این موضوع موافق نبودند. بنابراین وود تصمیم گرفت که ایده خود را به عنوان پروژه جدیدی به نام پولکادات (Polkadot) پیاده سازی کند.
برخی ویژگی های پولکادات
پولکادات (Polkadot) دارای چندین ویژگی است که برای متمایز کردن آن از پلتفرم های رقیب طراحی شده است. یکی از قابل توجه ترین آنها این است که پولکادات نوعی شبکه همکار به نام کوساما (Kusama) دارد که بر روی همان پایگاه کد اجرا می شود.
کوساما به عنوان نقطهی میانی بین شبکه های آزمایشی و اجرایی پولکادات عمل می کند. انتظار میرود کوساما به عنوان یک محیط برای اجرای برنامههای کاربردی که به امنیت و ثبات سازمانی پولکادات نیاز ندارند ، باقی بماند. با این حال ، این دو پلتفرم از نظر معماری و عملکرد ، نسبتا یکسان هستند.
همچنین به جای کدنویسی قراردادهای هوشمند از ابتدا ، Substrate که یک چارچوب منبع باز است ، به هر کسی اجازه میدهد که یک بلاکچین خاص را برای اجرا در پولکادات یا کوساما ایجاد کند. هر توسعهدهندهای که دانش کار با زبانهای برنامهنویسی عمومی را داشته باشد ، میتواند بدون یادگیری هیچ ابزار جدیدی از Substrate استفاده کند.
مقایسه با اتریوم
از نظر معماری ، پولکادوت با اتریوم 2.0 مقایسه می شود. هر دو پلتفرم از شاردینگ به عنوان راهی برای افزایش ظرفیت پردازش استفاده میکنند و هر کدام یک زنجیره مرکزی را مستقر میکنند که مسئول حفظ امنیت بلاکچین است.
زنجیره مرکزی پولکادات ، زنجیره رله نامیده می شود ، در حالی که اتریوم دارای زنجیره Beacon است. در هر دو مورد ، زنجیره های خرد شده به زنجیره مرکزی متصل می شوند. پولکادوت این زنجیرهای خرد شده را پاراچین می نامد.
شاید بزرگترین تفاوت پولکادات و اتریوم این باشد که پولکادات به دنبال ایجاد قابلیت همکاری در سایر پلتفرم های بلاکچین است. برخی از پاراچینهای متصل به پولکادات مانند پل عمل میکنند و به هر کسی اجازه میدهند تا دارایی را از یک شبکه خارجی به اکوسیستم پولکادات منتقل کنند.
پاراچین های پل به عنوان یک کنترل کننده عمل می کنند تا اطمینان حاصل کنند که تراکنش در هر دو طرف ایمن است.
توکن DOT و ایمن شبکه
مانند همه پلتفرمهای دیگر ، توکن DOT نقش مهمی در اجماع و حاکمیت شبکه ایفا میکند. پولکادات از گونهای اثبات سهام به نام Nominated Proof of Stake یا NPoS استفاده میکند که شبیه به Delegated Proof of Stake است که توسط EOS استفاده میشود ، زیرا دارندگان توکن DOT میتوانند با نگهداری توکنهای خود ، نمایندگانی را معرفی کنند.
دارندگان توکن DOT این حق انتخاب را دارند که یا توکنهای خود را برای ایمن کردن شبکه و کسب پاداش واگذار کنند ، یا در ازای کسب پاداش این توکن ها را به پروژهها قرض بدهند.
با توجه به ویژگی های پیچیده ، بلاکچین پولکادات نیاز به ایمن سازی دارد که بتواند راه حل های کاملی را برای ذخیره سازی داشته باشد. Digivault که متولی ارزهای دیجیتال است ، انتخاب مطمئنی برای ارائه خدمات ایمن سازی برای DOT بود.
سخن پایانی
پولکادات نوآوریهای زیادی را در عرصه بلاکچین و سیستمهای غیرمتمرکز به همراه داشته است. با توجه به ویژگی ها و نحوه کارکرد بلاکچین پولکادات ، به راحتی می توان فهمید که چرا پولکادات گزینهی مناسبی برای آینده بلاکچین است.