اتریوم دومین ارز دیجیتال جهان با بیشترین حجم بازار است ، اما در واقع چیزی بیش از یک ارز دیجیتال است. در واقع اتریوم یک پلتفرم مبتنی بر بلاکچین است و ارز رمزنگاری شده آن که برای انجام معاملات استفاده می شود ، اتر (Ether) نامیده می شود . اگرچه اغلب از آن نیز به عنوان اتریوم یاد می شود.
اتریوم چیست؟
اتریوم یک پلتفرم منبع باز است که از فناوری بلاکچین برای ایجاد و اجرای برنامه های دیجیتالی غیرمتمرکز یا dapps استفاده می کند. این پلتفرم کاربران را قادر می سازد بدون وجود یک واسطه ، معاملات را مستقیماً با یکدیگر انجام دهند و کالا و خدمات را خرید ، فروش و معامله کنند.
اتریوم از طریق یک شبکه جهانی از رایانه ها کار می کند که با هم به عنوان یک ابر رایانه کار می کنند. این شبکه قراردادهای هوشمند را جمع آوری و اجرا می کند. قراردادهایی که مستقل از هرگونه دخالت یا وساطت شخص ثالث هستند ، زیرا بلاکچین در برابر هر گونه دستکاری مقاومت می کند.
قراردادهای هوشمند دقیقاً مطابق برنامه ریزی اجرا می شوند و خطر جعل را تا حد زیادی کاهش می دهند. پس از تحقق برخی شرایط مانند انتقال وجه ، کالا منتقل می شود یا در دسترس خریدار قرار می گیرد.
اتر چیست؟
اتر (Ether) ارز رمزنگاری شده شبکه اتریوم برای انجام معاملات است. اتریوم برای اجرای پروتکل بر روی رایانه های خود ، ارز رمزنگاری شده اتر را ایجاد کرد. برنامه نویسان شبکه اتریوم به دلیل کمک به منابع و نوشتن برنامه های با کیفیت ، با سکه های دیجیتال اتر حقوق می گیرند تا امنیت شبکه تضمین شود.
اتر در ژوئیه 2014 با عرضه اولیه سکه (ICO) با قیمت حدود 40 سنت به بازار عرضه شد. در بالاترین قیمت خود این ارز دیجیتال به نزدیک 4000 دلار رسید.
اتریوم چگونه و چرا تاسیس شد؟
اتریوم توسط ویتالیک بوترین 19 ساله روسی-کانادایی تاسیس شد. هدف او این بود که از این فناوری برای سپردن کنترل اقتصادی به دست افراد و گرفتن آن از واسطه هایی مانند بانک ها، شرکت ها و کارگزاران استفاده کند.
وی در سال 2013 یک مقاله منتشر کرد که در آن ایده های خود را برای اتریوم مشخص کرده بود. ایده های وی توسعه دهندگان دیگری مانند دکتر گاوین وود و جوزف لوبین را به خود جلب کرد و در ژوئیه 2014 برای راه اندازی کمپین تأمین سرمایه جمعی به او پیوستند.
اتریوم چگونه کار می کند؟
بر اساس فناوری بلاکچین ، اتریوم از یک سری سوابق رمزنگاری شده ایمن و عمومی تشکیل شده است که تغییر در هر یک از آنها دشوار است. این سوابق شامل داده های کاربر ، زمان و تاریخ معاملات است و تغییر آن نیاز به تأیید همه کاربران دارد. در دفتر کل هر کسی می تواند یک قرارداد مالی ایجاد کند.
بلاکچین اتریوم بسیار شبیه بیت کوین است. زبان برنامه نویسی آن توسعه دهندگان را قادر می سازد تا نرم افزاری بنویسند که از طریق آن بتوان معاملات بلاکچین را مدیریت کرد. این نرم افزار به عنوان یک قرارداد هوشمند شناخته می شود.
به عنوان مثال ، یک کاربر Ethereum می تواند یک قرارداد هوشمند برای ارسال مقداری اتر به یک فرد دیگر در تاریخی خاص ایجاد کند. این کد در بلاکچین نوشته می شود و به محض این که قرارداد تمام شد ، اتر موردنظر به طور خودکار برای طرف مقابل آزاد می شود.
مزایا
شبکه بزرگ : اتریوم یک شبکه آزمایش شده و واقعی است که با سالها فعالیت و میلیاردها معامله ، کاملا شناخته شده است. این شبکه بزرگترین اکوسیستم در بلاکچین و ارز رمزنگاری شده است.
طیف گسترده ای از توابع: علاوه بر این که از اتریوم به عنوان ارز دیجیتال استفاده می شود ، می توان از آن برای پردازش معاملات مالی ، اجرای قراردادهای هوشمند و ذخیره داده ها برای برنامه های شخص ثالث نیز استفاده کرد.
نوآوری مداوم: جامعه توسعه دهندگان اتریوم دائما به دنبال راه های جدید برای بهبود شبکه و توسعه برنامه های جدید هستند.
شبکه غیرمتمرکز: اتریوم به شما اجازه می دهد تا واسطه های شخص ثالث در معاملات نباشند.
آینده اتریوم
شبکه اتریوم اخیرا در حال به روز رسانی و ارائه نسخه جدیدتری است که امنیت و امکانات بیشتری را فراهم می کند. بلاکچین Ethereum وقتی به پروتکل جدید مهاجرت کند ، می تواند نسبت به قبل جذاب تر شود.
قیمت ارز دیجیتال آن یعنی اتر نیز در سال گذشته رشد خوبی داشت و پیش بینی می شود دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان ، امسال نیز روند صعودی مناسبی داشته باشد. علاوه بر خرید مستقیم اتر ، می توانید سرمایه گذاری در شرکت هایی که با استفاده از شبکه اتریوم در حال ساخت برنامه هستند را امتحان کنید.