چندین نوع کلاهبرداری رایج در بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در فضای بلاکچین وجود دارد. برخی از رایج ترین این موارد شامل صرافی های جعلی ، هدایای جعلی ، فیشینگ در شبکه های اجتماعی ، بدافزار و طرح های پانزی و هرمی است.
بیایید به طور خلاصه هر یک از این کلاهبرداری ها را بررسی کنیم تا یاد بگیرید چگونه از به دام افتادن در انواع کلاهبرداری رایج در بیت کوین جلوگیری کنید.
معرفی
تا زمانی که فناوری های جدید به جهان اضافه شود ، کلاهبرداران نیز به جستجوی راه هایی برای انجام کار خود ادامه خواهند داد. متأسفانه بیت کوین برای کلاهبرداران حوزه رمزنگاری فرصت جالبی است، زیرا یک ارز دیجیتال بدون مرز است.
ماهیت غیرمتمرکز بیت کوین به شما امکان می دهد کنترل کامل روی سرمایه های خود داشته باشید. البته ترسیم چارچوب نظارتی و اجرای قانون مناسب روی بیت کوین نیز دشوار است.
درک نحوه کار کلاهبرداران و شناسایی نشانه های احتمالی بسیار مهم است. کلاهبرداری های بسیاری در بیت کوین وجود دارد که باید مراقب آنها باشید ، اما برخی از آنها بیشتر از سایرین رایج هستند.
ما در این مقاله 8 کلاهبرداری رایج در بیت کوین را معرفی می کنیم و با شیوه انجام کار آن ها و شیوه مقابله با آن ها آشنا می شوید.
8 کلاهبرداری رایج در بیت کوین
1. تهدید
تهدید روشی شناخته شده است. کلاهبرداران دیگران را تهدید به انتشار اطلاعات حساس می کنند ، مگر اینکه به نحوی باج بگیرند. این باج گیری معمولاً به صورت ارز دیجیتال ، بخصوص بیت کوین صورت می گیرد. کلاهبرداران اطلاعات مهم شما را پیدا می کنند و از این اطلاعات استفاده می کنند تا شما را مجبور به ارسال بیت کوین یا سایر ارزها کنند.
بهترین راه برای جلوگیری از این نوع تهدیدها ، دقت در انتخاب اطلاعات ورود به سیستم است. اینکه از کدام سایت ها به صورت آنلاین بازدید می کنید و به چه کسی اطلاعات خود را می دهید ، بسیار مهم است. همچنین استفاده از سیستم احراز هویت دو عاملی در صورت امکان بسیار عاقلانه است.
2. صرافی های جعلی
همانطور که از نامش پیداست ، صرافی های جعلی یک کپی جعلی از صرافی های رمزنگاری قانونی است. به طور معمول ، این کلاهبرداری ها به عنوان برنامه های تلفن همراه ارائه می شوند ، اما ممکن است آنها را به عنوان برنامه های دسکتاپ یا وب سایت های جعلی نیز ببینید.
شما باید مراقب باشید زیرا برخی از صرافی های جعلی بسیار شبیه به صرافی های اصلی هستند. ممکن است در نگاه اول قانونی به نظر برسند ، اما هدف آنها سرقت پول شما است. به طور معمول ، این صرافی های جعلی با ارائه ارزهای دیجیتال رایگان ، قیمت های رقابتی ، هزینه کم معاملات و حتی هدیه ، معامله گران و سرمایه گذاران رمزنگاری را به سمت خود جلب می کند.
برای جلوگیری از به دام افتادن در کلاهبرداری در صرافی جعلی ، باید URL واقعی را علامت گذاری کنید و همیشه قبل از ورود به سیستم آن را دوبار بررسی کنید. همچنین می توانید از Binance Verify برای بررسی حقانیت URL ها ، گروه های تلگرامی ، حساب های توییتر و موارد دیگر استفاده کنید. وقتی صحبت از برنامه های تلفن همراه است ، مطمئن شوید که اطلاعات برنامه نویس ، تعداد بارگیری و نظرات در مورد برنامه را بررسی می کنید.
3. هدایای جعلی
کلاهبرداری از طریق هدایای جعلی این گونه است که ارزهای دیجیتال شما با ارائه هدیه ای رایگان ، مورد استفاده قرار می گیرند. به طور معمول ، کلاهبرداران از شما می خواهند که ابتدا وجه یا بیت کوینی را به آدرسی ارسال کنید تا بتوانید در ازای آن بیت کوین هدیه دریافت کنید. اما اگر این معاملات را انجام دهید ، چیزی دریافت نخواهید کرد و دیگر هرگز وجوه خود را نخواهید دید.
انواع مختلفی از کلاهبرداری با هدایای جعلی وجود دارد. هدایای جعلی معمولاً در توییتر و رسانه های اجتماعی یافت می شوند ، جایی که کلاهبرداران به توییت های معروف ، اخبار کذب یا اطلاعیه ها دسترسی پیدا می کنند.
بهترین راه برای جلوگیری از این کلاهبرداری ها ، این است که هرگز هدایایی را که ابتدا باید چیزی با ارزش را ارسال کنید ، قبول نکنید. هدیه های قانونی هرگز از قبل درخواست وجه نمی کنند.
4. فیشینگ از طریق شبکههای اجتماعی
فیشینگ در شبکه های اجتماعی یک کلاهبرداری رایج در بیت کوین است که مانند هدایای جعلی ، در شبکه های اجتماعی یافت صورت می گیرد. کلاهبرداران حسابی در یک شبکه اجتماعی ایجاد می کنند که به نظر می رسد شخصی با سطح آگاهی بالایی از فضای رمزنگاری باشد . در مرحله بعدی ، آنها هدایای جعلی را از طریق توییت یا پیام مستقیم پیشنهاد می دهند.
بهترین راه برای جلوگیری از کلاهبرداری از طریق فیشینگ در شبکه های اجتماعی ، بررسی این است که هویت شخص مورد نظر ، تایید شود. معمولاً شاخص هایی برای این امر در برخی سیستم عامل های رسانه های اجتماعی وجود دارد ، مانند علامت تیک آبی در توییتر و فیس بوک.
5. بدافزار کپی و پیست
بدافزار کپی و پیست راهی بسیار خطرناک برای سرقت وجوه شما است. این نوع بدافزار اطلاعات کلیپ بورد شما را کپی کرده و در صورت عدم احتیاط ، آن را مستقیماً به کلاهبرداران ارسال می کند.
فرض کنید شما می خواهید برای دوست خود یک بیت کوین ارسال کنید. طبق معمول او آدرس بیت کوین خود را برای شما ارسال می کند تا بتوانید آن را در کیف پول بیت کوین خود کپی و پیست کنید.
با این حال ، اگر در دستگاه شما بدافزار کپی و پیست وجود داشته باشد ، آدرس کلاهبردار به طور خودکار در هنگام پیست کردن ، جایگزین آدرس مورد نظر شما می شود. این بدان معنی است که به محض ارسال و تأیید تراکنش بیت کوین ، BTC ارسالی شما به حساب کلاهبردار خواهد رفت.
برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری ، باید بسیار مراقب امنیت کامپیوتر خود باشید. مراقب پیام ها یا ایمیل های مشکوکی باشید که ممکن است حاوی لینک های خطرناک باشند. به وب سایت هایی که وارد می شوید و همچنین نرم افزاری که روی دستگاه های خود نصب می کنید ، توجه کنید.
6. فیشینگ از طریق ایمیل
فیشینگ انواع مختلفی دارد. یکی از رایج ترین موارد ، استفاده از ایمیل های فیشینگ است که سعی دارند شما را فریب دهند تا یک فایل ویروسی را بارگیری کنید یا روی لینکی که شما را به سمت یک وب سایت مخرب سوق می دهد ، کلیک کنید.
اولین قدم برای جلوگیری از کلاهبرداری های فیشینگ از طریق ایمیل این است که بدانید آیا ایمیل ها از منبع اصلی می آیند یا خیر. در صورت تردید ، می توانید برای تأیید ایمیل دریافتی ، مستقیماً با شرکت تماس بگیرید. سپس می توانید از طریق لینک های ایمیل (بدون کلیک) بررسی کنید که آیا URL ها غلط املایی ، نوشته های غیرمعمول یا بی نظمی هایی دارند یا خیر.
7. طرح های پانزی و هرمی
طرح های پانزی و هرمی دو مورد از قدیمی ترین کلاهبرداری های مالی در طول تاریخ هستند. طرح پانزی یک استراتژی سرمایه گذاری است که بازده سرمایه گذاران قدیمی را با پول سرمایه گذاران جدید بازپرداخت می کند. وقتی کلاهبردار دیگر نمی تواند سرمایه گذاران جدیدی بیاورد ، جریان پول متوقف می شود. OneCoin نمونه خوبی از طرح های رمزگذاری پانزی بود.
طرح هرمی یک مدل تجاری است که بر اساس تعداد افراد جدیدی که عضو می شوند به اعضای قدمی تر به صورت یک هرم سود پرداخت می شود. وقتی هیچ عضوی جدید نمی تواند ثبت نام کند ، جریان پول متوقف می شود.
بهترین راه برای مقابله با هر یک از این طرح ها ، انجام تحقیقات در مورد ارزهای دیجیتالی است که می خرید. اگر ارزش ارز دیجیتال یا صندوق بیت کوین صرفاً به پیوستن سرمایه گذاران یا اعضای جدید وابسته باشد ، احتمالاً دچار یک طرح پانزی یا هرمی شده اید.
8. باج افزار
باج افزار نوعی بدافزار است که دستگاه های تلفن همراه یا رایانه های افراد مورد نظر را قفل می کند و از دسترسی آنها به داده های ارزشمند جلوگیری می کند. باج افزار فقط در صورتی به افراد اجازه دسترسی می دهد که مبلغی به عنوان باج پرداخت شود (معمولاً با بیت کوین).
این حملات به ویژه هنگامی که بیمارستان ها ، فرودگاه ها و سازمان های دولتی را هدف قرار می دهند ، بسایر مخرب است. به طور معمول ، باج افزار در صورت عدم دریافت باج قبل از مهلت مقرر ، دسترسی به پرونده های مهم یا پایگاه داده را مسدود کرده و تهدید به حذف آنها می کند.
سخن پایانی
بسیاری از کلاهبرداری های رایج در بیت کوین وجود دارد که باید مراقب آنها باشید. با این حال ، دانستن اینکه این کلاهبرداری ها چگونه کار می کنند ، اولین قدم مهم در جهت مقابله کامل با آنهاست.
اگر بتوانید از این 8 کلاهبرداری رایج در بیت کوین که بررسی شد جلوگیری کنید ، می توانید منابع رمزنگاری شده خود را سالم نگه دارید.