بلاکچین ها در حوزه ارز دیجیتال نقش اصلی را ایفا می کنند و به بستری برای انجام معاملات تبدیل شدهاند. اما بهترین بلاکچین ها برای سرمایهگذاری کدام ها هستند؟
به نظر می رسد اتریوم و سولانا تا حدی خود را از سایر پلتفرم های قرارداد هوشمند متمایز کردهاند. علاوه بر اتریوم و سولانا ، در این مقاله ما چهار بلاکچین با پتانسیل دیگر را نیز مورد بررسی قرار می دهیم.
بلاکچین چیست؟
مفهوم بلاکچین ممکن است در ابتدا پیچیده به نظر برسد اما در اصل مفهوم آن ساده است. بلاکچین در واقع نوعی پایگاه داده برای ذخیره سازی اطلاعات ، انجام تراکنشها و ایجاد ارزهای دیجیتال است.
در یک بلاکچین ، هر گره دارای مجموعه کامل اطلاعاتی است که از زمان شروع کار در زنجیره بلاک ذخیره شده است. مثلا برای بیت کوین ، داده و اطلاعات مورد نظر شامل تاریخ انجام معاملات و تراکنشهای بیت کوین است.
به دلیل ماهیت غیرمتمرکز ، بلاکچین با استفاده از جستجوگرهای خود به هر کسی امکان میدهد معاملات را به صورت زنده ببیند و همه معاملات به طور شفاف انجام می شوند.
بهترین بلاکچین ها برای سرمایهگذاری :
1. اتریوم (ETH)
بلاکچین اتریوم از طریق یک شبکه جهانی از رایانه ها کار می کند که با هم به عنوان یک ابر رایانه اجرا می شوند. این شبکه بهترین مکان برای اجرای قراردادهای هوشمند است و به منبع اصلی DeFi و NFT تبدیل شده است.
این روزها بسیاری در مورد ارتقا بلاکچین اتریوم که اتریوم ۲.۰ نام دارد ، بسیار هیجان زده هستند. این ارتقا برخی از مشکلات بلاکچین اتریوم را حل می کند و میتواند آن را بیش از پیش محبوب کند.
هدف اصلی اتریوم ۲.۰ افزایش سرعت ، کارایی و مقیاس پذیری شبکه اتریوم است. اتریوم ۲.۰ از مکانیسم اجماع اثبات سهام (PoS) استفاده می کند و این مسئله باعث افزایش سرعت ، بهره وری و امنیت شبکه اتریوم می شود.
2. سولانا (SOL)
در رقابت برای تبدیل شدن به شبکه اصلی برای امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) ، اکوسیستم سولانا به عنوان یک رقیب کمهزینه و پرسرعت برای اتریوم ، خود را مطرح کرده است. این ویژگیها شبکه سولانا را به گزینه خوبی برای توسعهدهندگانی تبدیل میکند که به دنبال آزمایش قراردادهای هوشمند و NFT ها هستند.
در حال حاضر ، سولانا قادر به انجام ۵۰۰۰۰ تراکنش در هر ثانیه است که آن را به سریع ترین بلاکچین در جهان تبدیل می کند. با وجود امنیت لازم ، توسعه دهندگان و مؤسسات متعددی تصمیم می گیرند تا بر روی اکوسیستم سولانا کار کنند.
به لطف وجود پروتکل منبع باز و مجموعه ای از منابع برای توسعه ، هرکسی می تواند روی این اکوسیستم شروع به ساختن برنامه های غیرمتمرکز (dApp) کند. این اکوسیستم در حال حاضر میزبان حدود ۵۰۰ برنامه غیرمتمرکز است ، اما رشد انفجاری شبکه سولانا نشان میدهد که این تعداد روز به روز در حال افزایش است.
به دنبال افزایش هزینههای کارمزد در اتریوم ، توسعه دهندگان بیشتری به سمت سولانا می آیند و این مسئله باعث رشد قیمت و تبدیل آن به یک ارز دیجیتال پر سود می شود.
3. پولکادات (DOT)
پولکادات (Polkadot) که خود را به عنوان پروتکل بلاکچین نسل بعدی معرفی می کند ، قادر به اتصال چندین زنجیره تخصصی به یک شبکه جهانی است. پولکادات با تمرکز بر ایجاد زیرساخت برای Web3 ، به دنبال ایجاد اخلال در انحصار اینترنت و توانمندسازی فردی کاربران است.
تیم آن می خواهد تلاش خود را بر روی امنیت ، مقیاس پذیری و نوآوری متمرکز کند. برای این کار باید زیرساخت های لازم ایجاد شود تا علاوه بر پشتیبانی از ایده ها و مفاهیم جدید ، اطمینان حاصل شود که قابلیت همکاری مناسب نیز وجود دارد.
زنجیره بلاکی منفرد در اکوسیستم پولکادات ، پاراچین (parachains) نامیده می شود ، در حالی که زنجیره اصلی Relay Chain نام دارد. ایده اصلی این است که parachains و Relay Chain در هر زمان به راحتی تبادل اطلاعات را انجام دهند.
ایمن سازی و اعتبارسنجی داده ها در سراسر پاراچین ها از طریق اعتبارسنج های شبکه انجام می شود و مجموعه کوچکی از این اعتبار سنج ها می توانند چندین پاراچین را ایمن کنند.
4. آوالانچ (AVAX)
آوالانچ (Avalanche) یک پلتفرم قرارداد هوشمند منبع باز و قابل برنامه ریزی برای ساخت برنامههای غیرمتمرکز (DApp) است. این پلتفرم ادعا می کند که با پردازش بیش از ۴۵۰۰ تراکنش در هر ثانیه ، سریعترین پلتفرم قراردادهای هوشمند در صنعت بلاکچین است.
همچنین با توجه به سرعت بالا ، هزینه کم و سازگاری با محیط زیست ، آوالانچ ادعا می کند که حداکثر تعداد اعتبار سنجی را در بین تمام پروتکل های اثبات سهام (PoS) موجود در بازار دارد.
در این پلتفرم شما میتوانید بلاکچینهایی را به صورت خصوصی و عمومی مستقر کنید که دقیقاً با نیازهای برنامه شما مطابقت دارند. AVAX نیز کوین یا سکه بومی پلتفرم Avalanche است.
در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۱ ، تیم پروژه آوالانچ بر جنبههای پویا و همگامسازی سریع مربوط به زنجیره X تمرکز کرده بودند.
5. کاردانو (ADA)
کاردانو یک بلاکچین منبع باز است که به صورت لایه لایه برای اجرای برنامه های مالی مورد استفاده توسط مشاغل ، مصرف کنندگان و دولت ها در سطح جهانی تهیه شده است.
این پروژه می تواند برای ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال و اطمینان از انتقال سریع و مستقیم به صورت ایمن ، استفاده شود. این پروژه دارای توسعه لایه ای است که به تیم اختصاصی آن اجازه می دهد تا بلاکچین را به راحتی با تکنیک های نرم افزاری ارتقا دهند.
بلاکچین کاردانو قصد دارد تا در آینده نزدیک مانند اتریوم توانایی اجرای برنامه های غیرمتمرکز یا dApp را بدست آورد. البته از بلاکچین کاردانو می توان برای ساخت قراردادهای هوشمند استفاده کرد.
ADA توکن ارز دیجیتال بلاکچین کاردانو است. مشابه سایر ارزهای دیجیتال ، ADA یک سکه دیجیتال است که می تواند برای ذخیره یا ارسال و دریافت وجه استفاده شود.