اتریوم 2.0 چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

امتیازت رو ثبت کن!

اتریوم 2.0 چیست؟

اتریوم 2.0 که به عنوان Eth2 نیز شناخته می شود ، به روزرسانی جدید بلاکچین اتریوم است. هدف این بروزرسانی افزایش سرعت ، کارایی و مقیاس پذیری شبکه اتریوم است تا این شبکه بتواند تراکنش های بیشتری را پردازش کرده و مشکلات را کاهش دهد.

این بروزرسانی اساساً شبکه اتریوم را از مکانیسم فعلی اجماع اثبات کار (PoW) به یک مکانیسم اثبات سهام (PoS) تغییر می دهد.

در مدل PoW ، تولید بلاک های جدید به قدرت محاسباتی هر گره در شبکه ای که در اعتبارسنجی تراکنش ها مشارکت دارد ، بستگی دارد. از سوی دیگر ، PoS برای دستیابی به اجماع به استخراج کنندگان مجازی (که اعتبارسنج نامیده می شوند) متکی است.

پروتکل اصلی اتریوم چه مشکلاتی دارد؟

مشکلات پروتکل اصلی اتریوم را می توان در سه حوزه خلاصه کرد:

شبکه شلوغ: بلاکچین اتریوم بیش از حد شلوغ شده است. برای حفظ امنیت ، هر یک از گره های رایانه باید تراکنش های بلاکچین را تأیید کنند ، که این امر انجام معاملات را کند می کند.

فضای ناکافی: با محبوبیت بیشتر شبکه اتریوم ، اجرای گره ها به طور فزاینده ای دشوار شده است. هدف این است که راهی برای افزایش اندازه و قدرت شبکه اتریوم بدون به خطر انداختن تمرکززدایی ارائه شود.

مصرف بالای انرژی: استفاده از قدرت اتریوم جهت حفظ الگوریتم PoW برای امنیت شبکه ، در دراز مدت پایدار نیست.

اتریوم 2.0 راه حلی برای دستیابی به مقیاس پذیری و امنیت بیشتر بدون تبدیل شدن به یک شبکه متمرکز است.

اتریوم و اتریوم 2.0 چه تفاوتی دارند؟

اتریوم از مکانیسم اجماعی موسوم به اثبات کار (PoW) استفاده می کند ، اما اتریوم 2.0 از مکانیسم اثبات سهام (PoS) استفاده می کند. این مسئله باعث افزایش سرعت ، بهره وری و امنیت شبکه اتریوم می شود.

شبکه اتریوم تنها قادر به پردازش 30 معامله در ثانیه است که موجب تاخیر زیادی در انجام معاملات می شود. طبق گفته ها ، بلاکچین اتریوم 2.0 می تواند بیش از 100000 معامله در ثانیه را در پایان مرحله سوم پیاده سازی ، پردازش کند.

اکثر شبکه های PoS دارای مجموعه ای کوچک از اعتبارسنج ها هستند که باعث متمرکزتر شدن سیستم و کاهش امنیت شبکه می شود. اتریوم 2.0 به حداقل 16384 اعتبارسنج احتیاج دارد که باعث می شود غیر متمرکزتر و در نتیجه ایمن‌تر باشد.

مزایای اصلی اتریوم 2.0

مقیاس پذیری بیشتر: اتریوم باید بتواند هزاران تراکنش در ثانیه روی شبکه خود با سرعت بیشتر و کارمزد ارزان تر پردازش کند. انتظار می رود که الگوریتم PoS به لطف افزودن گره های بیشتر ، مقیاس بیشتری ایجاد کند.

امنیت بیشتر: اتریوم باید تا حد ممکن برای جلوگیری از حملات ایمن باشد تا کاربران از برای استفاده از آن احساس راحتی کنند. در بروزرسانی اتریوم ، مکانیزم Beacon Chain برای کمک به امنیت شبکه طراحی شده است.

پایداری بیشتر: الگوریتم اجماع PoW انرژی زیادی مصرف می کند. به گفته ویتالیک بوترین بنیانگذار اتریوم ، مصرف انرژی اتریوم با الگوریتم PoS ، بسیار کاهش می یابد.

اتریوم 2.0 در چند مرحله راه‌اندازی می شود؟

اتریوم 2.0 در سه مرحله راه اندازی می شود. پیاده سازی اولین مرحله که Beacon Chain نام دارد ، در تاریخ 1 دسامبر 2020 به صورت زنده انجام شد. Beacon Chain مکانیزم اجماع را به PoS تغییر می دهد و جدا از شبکه اصلی اتریوم است.

مرحله دوم که The Merge نامیده می شود ، در سه ماهه اول یا دوم سال 2022 انجام می شود و Beacon Chain را با شبکه اصلی اتریوم ادغام می کند. 

مرحله نهایی Shard Chains است و نقش مهمی در مقیاس پذیری شبکه اتریوم ایفا می کند. Shard Chains به جای حل تمام عملیات بر روی یک بلاکچین ، اجرای عملیات را در 64 زنجیره جدید گسترش می دهد. بعید است که Shard Chains تا پایان سال 2022 پیاده سازی شود.

آینده اتریوم 2.0

بنیانگذار اتریوم ویتالیک بوترین ، نقشه راهی را ارائه کرده است که نشان می دهد چگونه اتریوم 2.0 در پنج تا ده سال آینده عمل می کند. به گفته بوترین ، بخش عمده ای از چالش ها پیرامون توسعه شبکه است.

همچنین بوترین در تاریخ ژوئن 2020 خاطرنشان کرد که اتریوم 2.0 قبل از اجرای زنجیره های خرد باید حداقل به مدت دو سال به روش های مقیاس بندی فعلی مانند ZK-rollups تکیه کند.

مرجع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن