پروتکل و ارز دیجیتال ترا (LUNA) چیست؟ دلیل رشد بالای آن چیست؟

امتیازت رو ثبت کن!

ارز دیجیتال ترا (Terra) یا لونا(LUNA) چیست؟

پروتکل یا ارز دیجیتال ترا (LUNA) ، یک پلتفرم پرداخت و بلاکچین منبع باز برای استیبل کوین‌های مبتنی بر الگوریتم است. این استیبل کوین‌ها در واقع ارزهای دیجیتالی هستند که قیمت سایر ارزها یا دارایی‌ها را دنبال می کنند. ترا همچنین یکی از بزرگترین پلتفرم‌های قراردادهای هوشمند است.

پروتکل ترا استیبل کوین هایی را ایجاد می کند که به طور مداوم قیمت هر ارز فیات (مانند دلار یا یورو) را دنبال می کنند. این پروتکل از دو ارز دیجیتال ترا و لونا تشکیل شده است که دارای ویژگی های زیر هستند:

ترا (Terra): اینها استیبل کوین هایی هستند که قیمت ارزهای فیات را دنبال می کنند. به عنوان مثال ، استیبل کوین پایه ترا ، قیمت حق برداشت ویژه صندوق بین المللی پول را دنبال می کند و TerraSDR یا SDT نام دارد.

لونا (LUNA): لونا (LUNA) توکن بومی بلاکچین ترا است و نوسانات قیمت استیبل کوین های ترا را دنبال می کند. کاربران لونا را در اختیار ماینرهای بلاکچین ترا (اعتبارسنج‌ها) قرار می‌دهند که تراکنش های روی بلاکچین را ثبت و تایید می کنند و از کارمزد تراکنش ها ، پاداش دریافت کنند. با افزایش استفاده از ترا ، ارزش لونا نیز افزایش می یابد.

بر اساس داده های Coinmarketcap ، این ارز دیجیتال با بیش از 34 میلیارد دلار ، نهمین ارز دیجیتال بزرگ جهان از نظر ارزش بازار است و از پولکادات و آوالانچ پیشی گرفته است. لونا در سال گذشته تقریباً 12000 درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح تاریخ خود یعنی 90 دلار رسید. 

پروتکل و ارز دیجیتال ترا (LUNA) چیست؟

ترا (LUNA) چگونه کار می کند؟

از آنجایی که ارزش اولیه استیبل کوین‌ها از ثبات قیمت ناشی می‌شود، بنابراین باید از نوسانات معمول ارزهای دیجیتال اجتناب شود. پروتکل ترا قیمت استیبل کوین ترا را با اطمینان از اینکه عرضه و تقاضا همیشه برای آن متعادل است ، ثابت نگه می دارد.

لونا (LUNA) وزنه تعادل برای استیبل کوین ترا است و نوسانات آن را جذب می کند. برای درک نحوه عملکرد ترا ، باید ابتدا این پروتکل را متشکل از یک استخر ترا و یک استخر لونا تصور کنید. 

برای حفظ قیمت ترا ، استخر لونا به عرضه ترا اضافه می کند یا از آن کم می کند. کاربران لونا را به اصطلاح برای ترا می سوزانند. این امر توسط ماژول بازار الگوریتمی پروتکل انجام می‌شود.

وقتی ترا با قیمتی بالا معامله می‌شود ، مفهوم آن این است که تقاضا برای این استیبل کوین بیشتر از عرضه آن است. پس عرضه ترا باید برای مطابقت با تقاضا افزایش یابد. 

حال پروتکل کاربران را تشویق می‌کند تا لونا را بسوزانند. تأثیر آن کاهش قیمت ترا (از طریق عرضه گسترده) و افزایش قیمت لونا (با کاهش عرضه آن) است. کاربران این فرآیند آربیتراژ را تا زمانی ادامه می دهند که ترا با قیمت ثابت خود معامله شود.

توسعه ترا

ترا توسط آزمایشگاهی به نام Terraform در کره جنوبی توسعه یافته است که در سال 2018 توسط کی وون و دانیل شین تأسیس شد. 

منطق تجاری برای توسعه ترا در وایت پیپر آن در تاریخ 3 از آوریل 2019 مشخص شده است. در این وایت پیپر ارز دیجیتالی به نام ترا پیشنهاد می‌شود که هم از نظر قیمت پایدار است و هم بهترین ویژگی‌های ارزهای فیات و بیت‌کوین (BTC) را با هم ترکیب می‌کند. 

در این وایت پیپر خاطرنشان می شود که تقاضا برای یک پروتکل غیرمتمرکز همراه با ثبات قیمت در هر دو اقتصاد فیات و بلاکچین وجود دارد و چنین پروتکلی می تواند بهترین مورد استفاده برای ارزهای دیجیتال باشد.

چرا قیمت لونا در حال افزایش است؟

افزایش قیمت لونا را می توان به چند عامل نسبت داد. به گفته دلفی دیجیتال که یک شرکت تحقیقاتی پیشرو در حوزه ارزهای دیجیتال است ، نرخ منفی سرمایه گذاری در صرافی های بزرگ نشان دهنده حضور معامله گران خنثی است.

دلفی دیجیتال در یادداشتی تحقیقاتی گفت: افزایش قیمت لونا در چند ماه گذشته احتمالاً ناشی از سرمایه‌گذارانی است که LUNA را در نقطه‌ای می‌خرند و در Astroport قفل کنند ، سپس موقعیت خود را از طریق معاملات آتی حفظ می‌کنند.

یکی دیگر از عوامل مهم برای افزایش قیمت می تواند توسعه ترا در مکانیسم سوخت آن باشد. همانطور که پیشتر گفتیم ، هدف از سوزاندن توکن های لونا ، ایجاد کمبود در این دارایی و افزایش قیمت آن است.

ترا چه دستاوردهایی داشته است؟

به گفته بنیانگذاران ترا ، این سیستم با میانگین زمان بلاک شش ثانیه ساخته شده است. تمام تراکنش‌های شبکه ترا دارای هزینه GAS می باشد که در آن حداقل قیمت توسط اعتبارسنج‌ها تعیین می‌شود. 

برنامه پرداخت CHAI Terra یکی از اجزای مهم این اکوسیستم است که همکاری با Terra Bridge که یک سیستم زنجیره ای برای  انتقال دارایی ها است را امکان پذیر می کند.

این برنامه همچنین دو پروژه به نام های Mirror و Anchor را به اکوسیستم ترا اضافه می کند. Mirror Finance به کاربران این امکان را می‌دهد تا دارایی‌هایی مصنوعی به نام mAssets را ایجاد کنند که منعکس کننده قیمت سهام است.

پروتکل Anchor نیز یک پلتفرم رمزنگاری است که دسترسی به نرخ های بهره پایدار را ارائه می دهد.

چه نگرانی در مورد ترا وجود دارد؟

 DeFi یک صنعت پیچیده است و هیچ پلتفرمی در آن کامل نیست ، به خصوص پروژه هایی مانند ترا که در مراحل اولیه خود هستند. ترا برای رسیدن به زنجیره های پیشرو DeFi مانند اتریوم و زنجیره هوشمند بایننس ، هنوز کار زیادی دارد. 

انتقاد اصلی از ترا در بین متخصصان بلاکچین این است که نسبت به سایر شبکه ها غیرمتمرکزتر است. نگرانی دیگر در مورد تمرکززدایی این است که 10 اعتبارسنج برتر شبکه ترا ، در حال حاضر حدود 40 درصد از عرضه لونا را در اختیار دارند.

آینده ترا چگونه خواهد بود؟

ترا یک شبکه پرداخت غیرمتمرکز و قابل برنامه ریزی است. این پروتکل پرداخت ها و تراکنش های کم هزینه ای را برای مشتریان خود ارائه می دهد. زیرساخت منبع باز ترا نیز برای ساخت برنامه های غیرمتمرکز مناسب است و یک اکوسیستم نوپا را در اطراف این پروتکل ایجاد می کند. 

همچنین ترا با بیش از 15 شرکت تجارت الکترونیکی از جمله Tiki ، Carousell و Woowa Brothers قراداد همکاری امضا کرده است و امید به پیشرفت آن در آینده بسیار بالاست.

مرجع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن