ترون (TRX) چیست؟

امتیازت رو ثبت کن!

ترون چیست؟

ترون (Tron) یکی از بحث برانگیزترین پروژه ها در حوزه بلاکچین و ارز دیجیتال است. هدف اصلی ترون ایجاد یک اینترنت غیرمتمرکز است. علیرغم اینکه هیچ چیز متفاوتی از همتایان خود ارائه نمی دهد ، اما ترون با ایجاد یک کمپین موفق شده است که در رقابت از سایرین پیشی بگیرد. 

در واقع ترون یک ماشین مجازی غیر متمرکز است که به عنوان یک پیشگام در عرصه اینترنت غیرمتمرکز ساخته شده است. Tron همانند اتریوم امکان ایجاد و استفاده از پروتکل‌های مختلف را از طریق قراردادهای هوشمند برای توسعه‌دهندگان برنامه های غیرمتمرکز فراهم می‌ سازد.

پلتفرم Tron قادر به پردازش تقریبا ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه است. مزیت اصلی Tron این است که دارای کارمزد تراکنش صفر است و شما می‌توانید هر مقدار TRX را به هر نقطه از دنیا و بدون پرداخت کارمزد ارسال کنید.

درک بیشتر ترون

ترون یک شبکه مبتنی بر بلاکچین است که می خواهد یک سیستم اشتراک محتوای مقرون به صرفه‌ی غیر متمرکز و نظیر به نظیر ایجاد کند. 

تیم Tron دنیایی را تصور کرد که در آن تولیدکنندگان محتوا می توانند محتوای خود را مستقیماً با مخاطبان به اشتراک بگذارند و از این طریق درآمد کسب کنند. این پلتفرم می خواهد از قدرت نهادهای متمرکز و قدرتمند مانند فروشگاه اپل و فروشگاه Google Play استفاده کنند. 

به طور خلاصه ، هدف ترون این است که قدرت را به دست سازندگان محتوا بازگرداند. همچنین این پلتفرم محلی برای قراردادهای هوشمند و برنامه های غیر متمرکز (DApps) است. Tron در ابتدا در بلاکچین اتریوم فعالیت می کرد اما در سال 2018 به شبکه اصلی خود رفت. 

ترون چگونه کار می کند؟

معماری Tron بر سه لایه استوار است:

لایه اصلی: این لایه دستورالعمل ها را محاسبه می کند و آنها را برای اجرا به ماشین مجازی Tron ارسال می کند.

لایه برنامه: این لایه تحت کنترل توسعه دهندگان است که DApps را با توکن اصلی Tron یعنی ترونیکس (TRX) ایجاد می کند.

لایه ذخیره سازی: این لایه تاریخچه بلاکچین و قراردادهای هوشمند را نگهداری می کند.

ترون

تیم پشت این پروژه چه کسانی هستند؟

 Tron توسط یک فرد چینی به نام جاستین سان تأسیس شد که در جوانی چندین موفقیت چشمگیر کسب کرده است. سان فارغ التحصیل از دانشگاه پنسیلوانیا است و برنده جوایز 2015 Forbes China 30 under 30 و 2017 Forbes Asia 30 under 30 است. 

او همچنین Peiwo که معادل چینی Snapchat است را نیز تأسیس کرده است. دیگر اعضای اصلی تیم عبارتند از Maorong Lin و Xiadong Xie ، که هر دو در تجارت الکترونیک و صنعت سرگرمی تجربه دارند. 

این پروژه همچنین از حمایت وزنه های سنگینی در صنایع مختلف از جمله تجارت ، بازی های ویدئویی و امور مالی برخوردار است.

توکن شبکه ترون TRX

توکن اصلی شبکه Tron با نام ترونیکس (TRX) شناخته می شود. این توکن نقش های مختلفی را در اکوسیستم آن ایفا می کند ، از جمله موارد زیر: 

# به عنوان گزینه پرداخت هزینه های خدمات Tron
# به عنوان گزینه پرداخت هزینه های توسعه دهندگان
# به عنوان گزینه پرداخت هزینه های سازندگان قرارداد هوشمند
# به عنوان یک ساز و کار مهم برای شرکت در انتخابات مربوط به شبکه

اجازه دهید تصویری از عملکرد TRX در بازار ارز دیجیتال را برای شما ترسیم کنیم. تا 8 آگوست 2020 ، TRX با قیمت 0.019874 دلار معامله می شد و ارزش بازار آن 1.42 میلیارد دلار بود که آن را در رتبه 16 بازار قرار می داد. بالاترین رکورد قیمتی این ارز دیجیتال 0.300363 دلار و پایین ترین قیمت آن 0.001091 دلار بوده است.

اختلافات موجود

علیرغم موفقیت به عنوان یک پروژه ، Tron از زمان راه اندازی تا کنون درگیر چند بحث جنجالی نیز بوده است. قابل توجه ترین آنها اتهاماتی است که بعد از سرقت اطلاعات IPFS به آن ها وارد شده است. 

خوان بنت مدیرعامل شرکت توسعه دهنده IFPS ، در ژانویه 2018 در توییتر اظهار داشت که وایت پیپر Tron عمدتا از پروژه های قبلی کپی شده است. به طور خاص ، هر کس می تواند ببیند که استراتژی Bitswap در IPFS فقط در وایت پیپر Tron بازنویسی شده است. 

جاستین سان  بنیانگذار Tron ، در جواب این اتهامات مدعی شد که ترجمه انگلیسی دارای بسیاری از جزئیات مفقود شده است ولی در نسخه اصلی چینی همه چیز کامل است. با وجود این ادعای بی گناهی ، وایت پیپر اصلی از آن زمان از اینترنت حذف شده است.

سخن پایانی

برای پروژه ای که تقریباً گزینه جدیدی در فضای بلاکچین ارائه نمی دهد ، Tron بهتر از سطح انتظارات عمل کرده است. فضای ارزهای دیجیتال بسیار رقابتی است ، بنابراین باید دید عملکرد ترون در سالهای آینده چگونه خواهد بود.

مرجع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *