در دنیای امروز ، ارز دیجیتال شما یک دارایی فوق العاده ارزشمند برای مجرمان است. در نتیجه ، موجی از انواع و اقسام کلاهبرداری در ارز دیجیتال به راه افتاده است. در این مقاله ، برخی از رایج ترین انواع کلاهبرداری در ارز دیجیتال را معرفی خواهیم کرد.
1. کلاهبرداری های اهدایی در رسانه های اجتماعی
امروزه شگفت آور است که چگونه برخی افراد در توییتر و فیس بوک اینقدر سخاوتمند به نظر می رسند. شرکت های رمزنگاری وجود دارند که اگر فقط یک بیت کوین یا اتر برای آنها بفرستید ، آنها قول می دهند که 10 برابر این مبلغ را به شما بازگردانند! به نظر می رسد سودآور است!
متأسفانه این یک روش خوب برای انجام بسیاری از کلاهبرداری ها است. در رسانه های اجتماعی باید مراقب این نوع پیام ها باشید. این پیام ها ممکن است از حساب هایی آمده باشد که ابتدا هدایایی به شما بدهند که دوست دارید ، اما این بخشی از ترفند آنهاست.
همیشه به یاد داشته باشید در یک معامله قانونی افراد یا شرکت ها هرگز از شما نمی خواهند که ابتدا وجه یا ارز دیجیتال ارسال کنید!
2. طرح های هرمی و پانزی
طرح های هرمی و پانزی کمی متفاوت هستند ، اما ما آنها را به دلیل شباهت هایشان در یک گروه قرار می دهیم. در هر دو مورد ، کلاهبرداری متکی به مشارکت کننده ای است که اعضای جدیدی را با قول بازدهی باورنکردنی جذب کرده است.
طرح های پانزی:
در یک طرح پانزی ، ممکن است یک فرصت سرمایه گذاری با سود تضمین شده به شما پیشنهاد شود. برگزار کننده پول یک سرمایه گذار را می گیرد و به یک مخزن اضافه می کند. تنها ورودی وجه نقد به مخزن ، از ورودی های جدید است. سود سرمایه گذاران قدیمی با پول سرمایه گذاران جدیدتر پرداخت می شوند ، چرخه ای که می تواند با پیوستن تازه واردان بیشتر ادامه یابد.
در این کلاهبرداری وقتی پول نقد بیشتری در اختیار برگزار کننده قرار نگیرد ، این طرح خراب می شود و نمی تواند پرداخت های سرمایه گذاران قدیمی را حفظ کند.
طرح های هرمی:
در یک طرح هرمی ، بیشتر کار توسط افراد درگیر انجام می شود. در بالای هرم سازمان دهنده است. آنها تعداد مشخصی از افراد را برای کار در سطح پایینتر خود استخدام خواهند کرد و هر یک از آنها تعدادی افراد زیر مجموعه خود را استخدام خواهند کرد.
اما یک طرح هرمی در نحوه نویدبخشی برای جذب اعضای جدید متمایز است. با رشد طرح هرمی ، اعضای قدیمی تر با عبور هزینه ها از سطح پایین به سطح بالاتر ، درآمد فزاینده ای کسب می کنند. اما به دلیل رشد نمایی ، این مدل برای مدت طولانی پایدار نیست.
در زمینه بلاکچین و ارزهای دیجیتال ، پروژه های بحث برانگیزی مانند OneCoin Bitconnect و PlusToken مورد انتقاد قرار گرفته اند ، زیرا کاربران به دلیل ادعای اجرای هرم ، اقدامات قانونی را علیه آنها انجام داده اند.
3. اپلیکیشن های جعلی موبایل
اگر مراقب نباشید ، از علائم هشدار دهنده در اپلیکیشن یا برنامه های جعلی غافل می شوید. به طور معمول ، این کلاهبرداری ها کاربران را به سمت دانلود برنامه های مخرب سوق می دهد. برخی از آنها از برنامه های محبوب تقلید می کنند.
هنگامی که کاربر یک برنامه مخرب نصب کرد ، به نظر می رسد همه چیز همانطور که در نظر گرفته شده کار می کند. با این حال ، این برنامه ها به طور خاص برای سرقت ارزهای دیجیتال شما طراحی شده اند. در چنین سناریویی ، وقتی آدرسی برای تأمین بودجه کیف پول یا دریافت وجه به کاربر ارائه می شود ، در واقع وجه را به آدرس متعلق به کلاهبردار ارسال می کند.
علی رغم اینکه این برنامه ها مخرب هستند ، برخی از آنها می توانند رتبه بالایی در Apple store یا Google Play Store داشته باشند که به آنها هویت قانونی می بخشد. هنگام استفاده از Apple Store یا Google Play Store اعتبار ناشر را بررسی کنید.
4. فیشینگ
حتی افراد تازه وارد به فضای رمزنگاری بدون شک با عمل فیشینگ آشنا هستند. فیشینگ به طور معمول شامل کلاهبرداری است که هویت شخص یا شرکتی را برای استخراج اطلاعات شخصی او جعل می کند. فیشینگ می تواند در بسیاری از مکان ها مانند موبایل ، ایمیل ، وب سایت های جعلی یا برنامه های پیام رسان انجام شود. کلاهبرداری از طربق برنامه های پیام رسان به ویژه در محیط ارزهای دیجیتال رایج است.
یک کلاهبرداری در ارز دیجیتال رایج در تلگرام ، کلاهبرداری از طریق گروه های رسمی برای فیشینگ کیف پول های رمزنگاری است. هنگامی که یک کاربر مشکلی را در این گروه گزارش می کند ، کلاهبردار با جعل هویت به عنوان پشتیبانی یا اعضای تیم ، به طور خصوصی با او تماس می گیرد. از آنجا ، آنها از کاربر می خواهند اطلاعات شخصی و پسوورد خود را به اشتراک بگذارد.
اگر اطلاعات و پسوورد شما را یاد بگیرند ، به سرمایه شما دسترسی خواهند داشت. تحت هیچ شرایطی نباید آنها را برای کسی ، حتی شرکتهای قانونی ، فاش کنید.
برخی دیگر از نکات امنیتی عبارتند از:
1. URL وب سایتهایی را که بازدید می کنید بررسی کنید. یک تاکتیک معمول کلاهبرداران ثبت دامنه ای است که شباهت زیادی به دامنه یک شرکت واقعی دارد (به عنوان مثال binnance.com).
2. دامنه های پر بازدید خود را علامت گذاری کنید. موتورهای جستجو می توانند به اشتباه مخرب ها را نمایش دهند.
3. اگر در مورد پیامی که دریافت کرده اید شک دارید ، آن را نادیده بگیرید و از طریق کانال های رسمی با شرکت یا شخص تماس بگیرید.
4. هیچ کس نیازی به دانستن کلیدهای خصوصی یا پسوورد شما ندارد.
5. منافع محرمانه
وقتی نوبت به سرمایه گذاری می رسد ، هرگز نباید حرف شخصی را درمورد خرید ارزهای دیجیتال قبول کنید. شما انگیزه های واقعی آنها را نمی دانید.
برای اینکه بتوانید یک پروژه را به صورت عینی ارزیابی کنید ، باید به دنبال ترکیبی از عوامل مختلف باشید. هر کس روش خاص خود را در تحقیق درباره سرمایه گذاری های احتمالی دارد. در اینجا چند سوال کلی برای شروع وجود دارد:
توزیع سکه ها / توکن ها چگونه انجام شده است؟
آیا اکثر عرضه در اختیار نهادهای اندکی است؟
نقطه فروش این پروژه خاص چیست؟
چه پروژه های دیگری همان کار را انجام می دهند و چرا این یکی برتر است؟
چه کسی روی پروژه کار می کند؟ آیا تیم سابقه قوی دارد؟
آیا واقعاً بازار به این سکه / توکن نیاز دارد؟
سخن پایانی
بازیگران مخرب در زمینه ربودن وجوه کاربران بی خبر ارزهای دیجیتال از نظر تکنیک کم ندارند. برای اینکه از رایج ترین انواع کلاهبرداری در ارز دیجیتال دور شوید ، باید هوشیار و مراقب نقشه های مورد استفاده این افراد باشید. همیشه بررسی کنید که از وب سایت ها و برنامه های رسمی استفاده می کنید.