8 دلیل اصلی سقوط بازار ارز دیجیتال

امتیازت رو ثبت کن!

لیست موضوعات این مقاله

همانطور که اکثر سرمایه گذاران بازارهای مالی می دانند ، بازار ارز دیجیتال همواره با نوسانات بالای خود شناخته شده است ، اما سقوط بازار ارز دیجیتال در چند ماه گذشته یکی از بزرگ‌ ترین سقوط‌های آن در سال‌های اخیر است.

اگر شما هم یکی از کسانی هستید که در چند ماه اخیر متحمل ضررهای زیادی شده است ، بدون شک می خواهید دلیل سقوط بازار ارز دیجیتال را بدانید. ما در این مقاله 8 دلیل اصلی سقوط بازار ارز دیجیتال را برای شما بیان می کنیم.

1. کاربرد محدود

مسلماً ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین این پتانسیل را دارند که به عنوان یک ابزار پرداخت در هر نقطه‌ای از جهان مورد استفاده قرار بگیرند. از این گذشته ، اخیرا شاهد افزایش پذیرش ارزهای دیجیتال در کشورهایی مانند السالوادور بوده‌ایم که اعلام کرده‌اند که بیت‌کوین را به عنوان یک ارز قانونی می پذیرند. 

اما در بیشتر موارد ، ارزهای دیجیتال به طور گسترده به عنوان یک وسیله پرداخت استفاده نمی شوند. این کاربرد محدود یکی از دلایل اصلی مورد اشاره کارشناسان برای سقوط بازار ارز دیجیتال است. 

علاوه بر این ، مطالعات نشان می دهد که تنها ۲۸ درصد از کسب و کارهای کوچک ارزهای دیجیتال را به عنوان یک گزینه پرداخت برای کالاها و خدمات خود می پذیرند. در مقایسه با سایر گزینه‌های پرداخت مانند کارت‌ های اعتباری (۸۰ درصد) یا پی‌پال (۶۱ درصد) ، تراکنش‌های ارز دیجیتال هنوز هم در اقلیت هستند.

2. وجود قوانین و مقررات

یکی دیگر از عوامل مهمی که می تواند باعث سقوط بازار ارز دیجیتال شود ، وجود برخی از مقررات دولتی است. در طول این سال‌ها ، مقررات برخی از دولت حوزه‌های مربوط به ارزهای دیجیتال بسیار را سرکوب کرده‌اند.

به عنوان مثال در سپتامبر 2017 ، دولت چین ممنوعیت سراسری انجام عرضه اولیه سکه (ICO) را که نوعی سرمایه گذاری جمعی برای پروژه های ارز دیجیتال است را اعمال کرد و به همه صرافی های ارز دیجیتال دستور داد تا فعالیت های تجاری خود را متوقف کنند. 

این ممنوعیت باعث شد که ارزش بیت کوین تنها در عرض چند روز بیش از 20 درصد کاهش یابد. در ژوئن 2021 ، چین دوباره تمام فعالیت های مربوط به ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرد. این امر منجر به تعطیلی چندین شرکت استخراج ارزهای دیجیتال شد. 

یکی دیگر از کشورهایی که قوانین سختگیرانه ای در رابطه با ارزهای دیجیتال دارد ، کره جنوبی است که در سال 2018 محدودیت های متعددی را برای معامله ارزهای دیجیتال اعمال کرد. مصر ، عراق ، بنگلادش و الجزایر نیز مقررات سختگیرانه ای را برای فعالیت های مرتبط با ارزهای دیجیتال وضع کرده‌اند.

در بیشتر موارد وقتی یک نهاد نظارتی اعلام می‌کند که قصد دارد ممنوعیت هایی را برای ارزهای دیجیتال اعمال کند ، فشار فروش افزایش می یابد ، زیرا سرمایه‌گذاران نگران این مسئله هستند که قوانین جدید تاثیر منفی بر بازار بگذارند و باعث سقوط بازار ارز دیجیتال شوند.

3. ترس ، عدم اطمینان و شک (FUD)

یکی دیگر از عوامل رایج که می تواند منجر به سقوط بازار ارز دیجیتال شود ، FUD است که مخفف ترس ، عدم اطمینان و شک است. از آنجایی که برخی از ارزهای دیجیتال (مانند میم کوین ها) به خودی خود ارزش ذاتی زیادی ندارند ، ارزش آنها به شدت با احساسات سرمایه گذاران مرتبط است. 

اگر اخبار منفی در مورد یک ارز دیجیتال یا یک شرکت خاص وجود داشته باشد ، سرمایه گذاران ممکن است به سرعت آن را بفروشند تا از ضررهای احتمالی جلوگیری کنند. از آنجایی که بازار ارز دیجیتال با رویدادهای کلان اقتصادی در هم تنیده است ، سقوط بازار سهام ، تورم یا هر رویداد جهانی دیگری می‌تواند باعث سقوط قیمت ارزهای دیجیتال شود.

ضرر هنگفت 300 میلیارد دلاری بازار ارز دیجیتال در ماه می 2022 یک نمونه کامل از FUD است. به طور کلی بازار نزولی باعث می شود که مردم در سرمایه گذاری محافظه کارانه تر عمل کنند. با توجه به اینکه ارز دیجیتال دارایی بی ثباتی است که به شدت در معرض نوسانات گسترده تر بازار است ، مردم در مورد سرمایه گذاری در آن شک زیادی خواهند داشت. 

به طور مشابه ، اگر اخباری در مورد هک یا نقض امنیت هر یک از شبکه ها وجود داشته باشد ، می تواند باعث افزایش فشار فروش شود ، زیرا سرمایه گذاران اعتماد خود را به ایمنی سرمایه گذاری های خود از دست می دهند.

سقوط بازار ارز دیجیتال

4. هک صرافی ها

هک صرافی های ارز دیجیتال نیز می تواند منجر به سقوط بازار ارز دیجیتال شود. اگر یک صرافی بزرگ هک شود و سرمایه‌گذاران وجوه خود را از دست بدهند ، این امر می‌تواند باعث افزایش فشار فروش شود ، زیرا مردم اعتماد خود را نسبت به امنیت ارزهای دیجیتال از دست می‌دهند و عجله دارند تا دارایی‌های دیجیتال خود را بفروشند.

به عنوان مثال ، هک Mt Gox در سال 2014 منجر به از دست دادن 850000 بیت کوین به ارزش بیش از 470 میلیارد دلار در آن زمان شد. این هک به نوبه خود منجر به کاهش 20 درصدی قیمت بیت کوین شد. 

به هر حال ، صرافی‌ها جایی هستند که مردم در آن ارزهای دیجیتال را خرید و فروش می‌کنند ، بنابراین اگر مشکل امنیتی رخ دهد ، می‌تواند منجر به زیان‌های قابل توجهی در بازار ارز دیجیتال شود.

5. بدهی های مارجین

با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال ، میزان پولی که سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در دارایی های دیجیتال اختصاص می دهند نیز افزایش می یابد. در حالی که این مسئله می تواند باعث تقویت بازار و افزایش معاملات می شود ، می تواند خطر سقوط بازار ارز دیجیتال را نیز افزایش دهد. یکی از این خطرات بدهی های مارجین است.

بدهی های مارجین توسط سرمایه‌گذاری متحمل می‌شود که معاملات مارجین را انجام می‌دهد ، یعنی از اهرم هایی برای انجام معاملات استفاده می کند. هر چه اهرم بزرگتر باشد ، اثر کاهش قیمت در هنگام نقد شدن دارایی ها بیشتر می شود و فشار فروشی ایجاد می کند که منجر به سقوط قیمت ارزهای دیجیتال می شود.

6. مشکلات فنی

گاهی اوقات سقوط بازار ارز دیجیتال می تواند به دلیل وجود مشکلات فنی باشد. به عنوان مثال ، مشکل در فناوری زیربنای یک ارز دیجیتال خاص می تواند منجر به افزایش فروش آن شود. به عنوان مثال هک شدن شبکه اتریوم در سال 2016 منجر به از دست دادن 3.6 میلیون اتر به ارزش 50 میلیون دلار در آن زمان شد.

اگرچه بیت کوین به دلیل پیشگامی در ایجاد ارز دیجیتال و اتریوم به دلیل پیشگامی در قراردادهای هوشمند خود مشهور هستند ، این ارزهای دیجیتال نسل اول و دوم نیز به دلیل مشکلات فنی و عدم مقیاس پذیری خود تحت فشار قرار می گیرند.

از آنجایی که بیت‌کوین و اتریوم کل بازار ارز دیجیتال را تحت تاثیر قرار می دهند ، هرگونه مشکل فنی بزرگ در این دو ارز دیجیتال می‌تواند به فروش شدید و سقوط بازار ارز دیجیتال منجر شود.

سقوط بازار ارز دیجیتال

7. کلاهبرداری های مربوط به ارز دیجیتال

متأسفانه همیشه افرادی هستند که به دنبال سوءاستفاده از سرمایه گذاران در بازار ارز دیجیتال هستند. از کلاهبرداری ارز دیجیتال Squid Game گرفته تا طرح پامپ و دامپ FaZe Clan ، علاقه مندان به ارزهای دیجیتال در طول سال 2021 هدف چندین کلاهبرداری قرار گرفتند. گزارش‌های انجام شده نشان می‌دهد که کلاهبرداران بیش از 14 میلیارد دلار از وجوه مردم را به سرقت برده‌اند.

با توجه به ماهیت بازار ارزهای دیجیتال ، ایجاد کیف پول جعلی ، صرافی و حتی ارزهای دیجیتال جعلی برای کلاهبرداران بسیار آسان است. این کلاهبرداری‌ها اغلب می‌توانkد منجر به از دست دادن سرمایه‌گذارانی شود که به سختی سرمایه های خود را به دست آورده‌اند و بی‌اعتمادی زیادی را در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد کند.

کلاهبرداری در حوزه ارز دیجیتال نه تنها منجر به از دست دادن میلیون‌ها دلار سرمایه می‌شود ، بلکه به افزایش FUD و سقوط بازار ارز دیجیتال کمک می‌کند.

8. دستکاری بازار

عامل دیگری که می تواند باعث سقوط بازار ارز دیجیتال شود ، دستکاری بازار است. این مشکل زمانی رخ می دهد که شخصی سعی می کند با پخش FUD یا خرید و فروش مقادیر زیادی از یک ارز دیجیتال خاص ، بازار را به طور مصنوعی دستکاری می کند. این کار اغلب توسط گروهی از افراد (نهنگ ها) یا نهادهایی که با هم کار می‌ کنند ، انجام می شود.

نهنگ‌ های ارز دیجیتال سرمایه‌ گذارانی هستند که پول و سرمایه زیادی برای وارد کردن به بازار دارند و می‌توانند (عمداً یا غیرعمداً) تأثیر قابل توجهی بر قیمت‌ها داشته باشند. به عنوان مثال ، اگر یک نهنگ مقدار زیادی بیت کوین را به یکباره خریداری کند ، می تواند منجر به افزایش قیمت آن شود. 

با این حال ، اگر آن نهنگ تمام بیت کوین خود را به یکباره بفروشد ، می تواند منجر به کاهش شدید قیمت ها شود. در حالی که تشخیص دستکاری بازار ممکن است دشوار باشد ، مهم است که بدانیم این اتفاق در دنیای ارزهای دیجیتال رخ می دهد.

چگونه از دارایی های خود محافظت کنید؟

اکنون که برخی از دلایل اصلی سقوط کریپتو را می‌دانید، ممکن است از خود بپرسید که در صورت سقوط از سرمایه‌گذاری‌های خود چه کاری می‌توانید انجام دهید. در زیر نکاتی وجود دارد:

سبد سرمایه گذاری خود را متنوع کنید: اگر فقط در یک ارز دیجیتال سرمایه گذاری کنید ، ریسک سرمایه گذاری شما افزایش می یابد. برای کاهش ریسک ، سبد سرمایه گذاری خود را متنوع کنید. شما می توانید به طور همزمان در بازار ارزهای دیجیتال ، بازار سهام ، فارکس ، طلا و یا حتی مسکن سرمایه گذاری کنید. 

بیش از اندازه‌ای که می توانید از دست بدهید ، سرمایه گذاری نکنید: مهم است که به یاد داشته باشید که بازار ارزهای دیجیتال بسیار پر نوسان است و این نوسان ها ممکن است در هر زمانی رخ دهد. به این ترتیب ، بیش از اندازه‌ای که می توانید از دست بدهید ، سرمایه گذاری نکنید.

میانگین‌گیری دلار-هزینه: این یک استراتژی سرمایه‌گذاری است که به موجب آن فرد هر ماه مقدار ثابتی از پول خود را روی یک دارایی خاص سرمایه‌گذاری می‌کند و آن سرمایه‌گذاری را در طول زمان پخش می‌کند. 

HODL: یکی از محبوب‌ترین استراتژی ها در بازار ارز دیجیتال HODL کردن یا نگهداری است که در اصل یک اشتباه تایپی است و مخفف عبارت «hold on for dear life» است. این عبارت اغلب در زمان‌هایی استفاده می‌شود که بازار پر نوسان است تا سرمایه‌گذاران را تشویق کند که ارزهای دیجیتال خود را نگه دارند ، نه اینکه با وحشت زدگی آن ها را بفروشند. به هر حال ، نوسانات بازار به این معنی است که قیمت‌ ارزهای دیجیتال برای مدتی کاهش می‌ یابد ، اما در نهایت دوباره شروع به افزایش می کنند. 

در حالی که هیچ روش تضمینی برای محافظت کامل از دارایی های شما در هنگام سقوط بازار ارز دیجیتال وجود ندارد ، پیروی از این نکات می تواند به شما کمک کند تا ضرر خود را به حداقل برسانید و اطمینان حاصل کنید که برای نوسانات بازار آماده هستید.

سخن پایانی

ارزهای دیجیتال برای بسیاری از سرمایه گذاران سودهای بسیار زیادی را به ارمغان آورده است. با این حال ، با هر افزایش عمده قیمت ها در بازار ، پتانسیل اصلاح یا سقوط بازار ارز دیجیتال وجود دارد.

از نظر اکثر کارشناسان ، این نوسانات بالای بازار ارز دیجیتال بازار باعث ایجاد نگرانی هایی می شود. اما برای کسانی که تحقیقات خود را انجام داده‌اند و برای فراز و نشیب‌های بازار ارز دیجیتال آماده هستند ، این تغییرات ناگهانی قیمت فرصتی برای خرید ارزهای دیجیتال با قیمت‌های پایین است.

چه تازه وارد دنیای ارزهای دیجیتال شده باشید و چه سال‌ ها باشد که در آن سرمایه‌ گذاری می کنید ، مهم است که عوامل مختلفی که منجر به سقوط بازار ارز دیجیتال می شود را درک کنید. با آگاهی از این خطرات ، می توانید مطمئن شوید که برای نوسانات بازار ارز دیجیتال آماده هستید.

مرجع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن