تفاوت میان اتریوم و اتریوم کلاسیک در چیست؟
شناخت اتریوم و اتریوم کلاسیک
دانستن مفهوم قرارداد هوشمند برای درک اتریوم و اتریوم کلاسیک بسیار مهم است. به عبارت ساده ، قرارداد هوشمند عبارت است از توافق نامه ای بین دو طرف که به صورت کد نوشته شده است. این قانون شرایطی را که باید برای اجرای قرارداد توسط هر یک از طرفین رعایت شود ، تعیین می کند.
برای درک بهتر این مفهوم ، حتما مقاله قرارداد هوشمند چیست را در وبسایت ما مطالعه کنید.
اتریوم یک پلتفرم منبع باز است که برای پشتیبانی از قابلیت قراردادهای هوشمند ساخته شده است. این شبکه از اتر (ETH) به عنوان واحد پولی خود برای پردازش تراکنش ها و ارائه قدرت محاسباتی به توسعه دهندگان استفاده می کند. این شبکه همچنین به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا برنامه های غیرمتمرکز هوشمند را در آن ایجاد کنند.
اتریوم کلاسیک (ETC) بلاکچین اصلی اتریوم است. اتریوم و اتریوم کلاسیک قبل از هارد فورکی که درماه ژوئیه 2016 اتفاق افتاد ، بلاکچین مشترکی داشتند. به همین دلیل ، طراحی و عملکرد اولیه این دو شبکه اساساً یکسان بود.
هارد فورک سال 2016 بلاکچین را به دو دسته اتریوم و اتریوم کلاسیک تقسیم کرد. اکثر توسعه دهندگان تصمیم گرفتند تا اتریوم را به پروتکل جدید ارتقاء دهند و اندازه شبکه اتریوم کلاسیک (ETC) و توانایی آن در بهبود شبکه را محدود کنند.
مختصری از تاریخچه شبکه اتریوم
اتریوم اولین بار توسط ویتالیک بوترین در اواخر سال 2013 معرفی شد. او استدلال کرد که بیت کوین (BTC) به زبان برنامه نویسی متفاوتی نیاز دارد تا اجرای وظایف را به صورت خودکار انجام دهد و به توسعه دهندگان اجازه دهد تا برنامه های خود را بر روی بلاکچین خود بسازند.
این ایده از حمایت کافی در جامعه بیت کوین برخوردار نبود و منجر به ایجاد اتریوم در سال 2014 شد. اقدامات اولیه برای توسعه شبکه از طریق فروش جمعی در جولای 2014 انجام شد.
این پروژه بیش از 25000 بیت کوین جمع آوری کرد که آن را به بزرگترین سرمایه گذاری رمزنگاری شده در آن زمان تبدیل کرد. پس از فروش جمعی ، سرمایه اتریوم بیش از 17 میلیون دلار بود.
سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) و تقسیم اتریوم و اتریوم کلاسیک
DAO مخفف سازمان خودگردان غیرمتمرکز است. به زبان ساده ، DAO سازمانی است که با کد و برنامه های رایانه ای اداره می شود. به این ترتیب ، توانایی عملکرد مستقل و بدون نیاز به یک مرجع مرکزی را دارد. از طریق استفاده از قراردادهای هوشمند ، DAO می تواند با اطلاعات خارجی کار کند و دستورات را بر اساس آنها اجرا کند.
چندین ایراد امنیتی در کد DAO وجود داشت که بارها در ماه مه و ژوئن 2016 به آنها اشاره شد. حامیان پروژه مجبور بودند توکن های DAO را با اتر خریداری کنند. برای اینکه سرمایه گذاران بتوانند حمایت خود را از پروژه پس بگیرند ، عملکرد تقسیم ایجاد شد.
عملکرد تقسیم در 17 ژوئن 2016 مورد سوء استفاده قرار گرفت. هکرها 11.5 میلیون اتر به ارزش تقریبی 50 میلیون دلار در آن زمان را با فعال سازی مکرر عملکرد تقسیم به سرقت بردند. از آنجا که اتر از لحاظ فنی قابل بازیابی بود ، جامعه اتریوم می توانست یک فورک برای معاملات نامشروع ایجاد کند.
یک رأی گیری در 15 جولای 2016 آغاز شد ، جایی که 87 درصد از مردم به هارد فورک رای دادند. با این حال ، از بیش از 82 میلیون توکن موجود ، تنها 5.5 درصد در رأی گیری شرکت کردند. اولین بلاک اتریوم کلاسیک در 20 جولای 2016 استخراج شد.
از آنجا که این کار از طریق یک هارد فورک انجام می شد نه سافت فورک ، هرگونه بروزرسانی بعدی بلاکچین اتریوم با اتریوم کلاسیک سازگار نخواهد بود.
اتریوم و اتریوم کلاسیک : تفاوت های اصلی در چیست؟
در ابتدا انتخاب بین اتریوم و اتریوم کلاسیک تا حد زیادی یک بحث ایدئولوژیک بود. از نظر عملکردی ، این دو پروژه بسیار مشابه هستند. هر دو یک نرم افزار محاسباتی را برای پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و ایجاد برنامه های غیر متمرکز در شبکه ارائه می دهند. با این حال ، چندین تفاوت بین اتریوم و اتریوم کلاسیک وجود دارد که پس از هارد فورک ظاهر شد.
تفاوت های ETH در مقابل ETC بیشتر کیفی هستند تا فنی. شبکه اتریوم از مشارکت تجاری قوی با اتحادیه Enterprise برخوردار است. این اتحادیه دارای بیش از 200 عضو از جمله سیتی گروپ (C) ، جی پی مورگان (JPM) ، اینتل (INTC) و مایکروسافت (MSFT) است.
ویتالیک بوترین و ولاد زمفیر همچنان درگیر این دو پروژه هستند. انتقال به الگوریتم PoS باید مقیاس پذیری شبکه را افزایش دهد و آن را مقرون به صرفه تر کند.
اتریوم یا اتریوم کلاسیک: کدام پروژه بهتر است؟
ETH یا ETC ؟ امروزه کدام یک پروژه بهتری است؟ به نظر می رسد فضای محدودی برای اتریوم کلاسیک در جهان ارزهای دیجیتال وجود دارد. ارزش بازار آن تقریباً 700 میلیون دلار است ، در حالی ارزش بازار اتریوم 22 میلیارد دلار است ، یعنی 31 برابر اتریوم کلاسیک.
شبکه اتریوم شاهد رشد قابل ملاحظه ای از نظر برنامه های غیرمتمرکزی است که بر اساس آن ساخته شده است. آخرین داده های dapp.com نشان می دهد که بیش از 1900 برنامه از مجموع 3479 برنامه غیرمتمرکز ، بر روی اتریوم اجرا می شوند. dapp.com فقط هشت برنامه کاربردی ایجاد شده بر روی اتریوم کلاسیک را لیست کرده است. اتریوم همچنین از لحاظ حجم معاملات روزانه غالب است.
معیارهای عملکرد مانند معاملات کل و نرخ هش ، چشم اندازهای بهتری را برای اتریوم نشان می دهند. در دو سال گذشته ، شبکه اتریوم بین 400000 تا یک میلیون تراکنش در روز را انجام داده است ، به طور متوسط حدود 600000. در مدت مشابه متوسط تعداد تراکنش های روزانه در شبکه اتریوم کلاسیک حدود 40000 بوده است. نرخ هش شبکه اتریوم یا قدرت محاسباتی آن نیز تقریباً 20 برابر بیشتر است.
به طور کلی ، اتریوم یک پروژه قوی تر است. انتقال به الگوریتم PoS برای پذیرش گسترده تر ضروری است و اگر با موفقیت اجرا شود ، به شبکه اجازه می دهد تا معاملات را به طور قابل ملاحظه ای مقیاس پذیر کند.
دیدگاهتان را بنویسید