روشهای مختلفی برای کسب درآمد از ارز دیجیتال وجود دارد تا سرمایه گذاران بتوانند از ارز دیجیتال خود درآمد غیر فعال کسب کنند. ییلد فارمینگ و استیکینگ جزو این روشها هستند.
اگر استیکینگ را با ییلد فارمینگ مقایسه کنیم ، بدون شک تأمین نقدینگی در صرافیهای غیرمتمرکز (DEX) سودآورتر است ، به همین دلیل سرمایه گذاران بیشتری مشتاق به انجام ییلد فارمینگ هستند.
اما آیا ییلد فارمینگ ریسک بیشتری نسبت به استیکینگ دارد؟ بیایید این مفاهیم را با هم مقایسه کنیم.
ییلد فارمینگ چیست؟
ییلد فارمینگ (Yield Farming) روشی برای کسب سود از ارزهای دیجیتال است. به عبارت سادهتر ، Yield Farming عبارت از قفل کردن یا کاشت ارزهای دیجیتال در استخرهای نقدینگی یا سیستم عاملهای DEX و کسب سود از طریق آن است.
کاربرانی که در تامین نقدینگی استخرها نقش دارند ، مقداری سود از طرف آن پروتکل دریافت می کنند. هرچه تعداد سرمایه گذارانی که وجوه خود را به استخر نقدینگی مربوطه واریز میکنند بیشتر شود ، میزان سود دریافتی سرمایه گذاران کاهش می یابد.
نرخ سود بین پلتفرمها متفاوت و در حال تغییر است و دلیل اصلی آن این است که ارائه دهندگان نقدینگی بین پلتفرم هایی که نرخ بهره سالیانه (APY) بیشتری دارند ، جابهجا می شوند.
استیکینگ چیست؟
استیکینگ (Staking) ارز دیجیتال فرایندی است که شامل خرید و نگهداری مقدار مشخصی از سکه ها یا توکنها برای تبدیل شدن به یک گره فعال در شبکه میباشد.
به زبان ساده استیکینگ به معنای کسب سود در ازای نگهداری ارز دیجیتال در یک مکان مشخص است. مکان نگهداری این ارز دیجیتال می تواند کیف پول ارز دیجیتال شما یا یک صرافی ارز دیجیتال باشد.
با نگهداری این سکه ها ، خریدار به قطعه مهمی در زیرساخت امنیتی شبکه تبدیل می شود. سود حاصل Staking به دارنده ارز دیجیتال پرداخت می شود ، البته نرخ سود بسته به عوامل متعددی از جمله پویایی عرضه و تقاضا ، از یک شبکه به شبکه دیگر متفاوت است.
استیکینگ ارزهای دیجیتال روندی است که در پاسخ به افزایش تقاضای ناشی از پروتکل های اثبات کار (PoW) مانند پروتکل مورد استفاده بلاکچین بیت کوین (BTC) بوجود آمده است.
مقایسه ییلد فارمینگ و استیکینگ
بهره پیشنهادی استیکینگ در بازه 5 تا 12 درصد است ، در حالی که ییلد فارمینگ نرخ بهره بهتری ارائه می دهد. صرافیهای غیرمتمرکزی مانند Uniswap ، Pancake Swap ، Aave ، Curve finance بین 2.5 تا 250 درصد نرخ بهره سالیانه (APR) را ارائه می دهند.
ییلد فارمینگ نرخ بهره بیشتری دارد ، اما مستعد ریسکهای بیشتری است. هزینه های بالای آن می تواند سودی را که کاربران از نرخ بهره APY به دست آورده اند ، از بین ببرد. همچنین اگر شرایط بازار کاملا نزولی یا صعودی شوند ، خطر از دست دادن سود وجود دارد.
استیکینگ نیز معایب خود را دارد. اول از همه باید بدانید که استیکینگ نرخ بهره APY پایینی را ارائه می دهد. همچنین شما باید ارز دیجیتال خود را در دورههای طولانی قفل کنید ، این مسئله ممکن است شما را از به دست آوردن سایر موقعیتهای مناسب سرمایهگذاری باز دارد.
به طور خلاصه ، سرمایه گذاران می توانند از طریق ییلد فارمینگ سود بیشتری کسب کنند، اما سود بالا ، ریسک های بیشتری نیز به همراه دارد.