تاثیر ارزهای دیجیتال بر محیط زیست به چه شکلی است؟

امتیازت رو ثبت کن!

ارزهای دیجیتال رشد چشمگیری در قیمت و تعداد کاربران خود داشته اند ، اما هنوز هم در مورد پیامدهای پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال تردیدهایی وجود دارد. بسیاری از دوستداران محیط زیست نگرانی هایی در مورد تاثیر ارزهای دیجیتال بر محیط زیست داشته‌اند. مصرف انرژی مورد نیاز برای استخراج ارزهای دیجیتال ممکن است باعث افزایش انتشار کربن و تغییرات آب و هوایی شود.

چرا استخراج ارز دیجیتال به انرژی نیاز دارد؟

هزینه های نجومی مربوط به انرژی به دلیل ماهیت رقابتی بلاکچین های اثبات کار است. معاملات ارزهای دیجیتال توسط یک شبکه توزیع شده از ماینرها ثبت می شوند. این رایانه‌های تخصصی درگیر یک رقابت محاسباتی برای ثبت بلاک های جدید هستند.

طرفداران ارزهای دیجیتال معتقدند که این سیستم بسیار موثر است زیرا به هیچ واسطه یا نقطه واحدی ، متکی نیست. با این حال ، استخراج ارزهای دیجیتال نیاز به محاسبات پرهزینه‌ای دارند.

به گزارش بی بی سی در سال 2021 ، بیت کوین که معروف ترین شبکه ارزهای دیجیتال است، سالانه 121 تراوات ساعت برق مصرف می کند که بیشتر از کل کشور آرژانتین است. به گفته Digiconomist که یک سایت تجزیه و تحلیل ارزهای دیجیتال است ، شبکه اتریوم به اندازه کل کشور قطر ، برق مصرف می کند.

یکی از نگرانی های اصلی دوست داران محیط زیست این است که با افزایش قیمت ارزهای دیجیتال ، کارایی استخراج کمتر می شود. این بدان معناست که با گذشت زمان ، شبکه قدرت و انرژی بیشتری برای پردازش تعداد معاملات مصرف می کند ، پس به برق و انرژی بیشتری نیاز دارد.

سوخت های فسیلی و ارزهای دیجیتال

به گفته محققان دانشگاه کمبریج ، حدود 65 درصد از استخراج بیت کوین جهان در چین انجام می شود ، کشوری که بیشتر انرژی برق خود را با سوزاندن زغال سنگ تأمین می کند.

زغال سنگ و دیگر سوخت های فسیلی در حال حاضر منبع اصلی تولید برق در سراسر جهان هستند. با این حال ، دی اکسید کربنی که در فرآیند سوزاندن زغال سنگ تولید می شود ، عامل مهمی در تغییرات آب و هوا است. 

بر اساس گزارش اخیر CNBC ، استخراج بیتکوین سالیانه باعث انتشار حدود 35.95 میلیون تن دی اکسید کربن می شود.

استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

در یک گزارش در سال 2019 توسط CoinShares ، تخمین زده شده که 74.1 درصد از برق مورد نیاز شبکه بیت کوین از منابع تجدیدپذیر تأمین می شود که نشان می دهد استخراج بیتکوین بیشتر از سایر صنایع بزرگ دنیا با انرژی تجدیدپذیر اداره می شود.

درصدهای مربوط به میزان استفاده از انرژی تجدیدپذیر در استخراج بیت کوین ، اغلب مورد اختلاف است. به عنوان مثال ، گزارش اخیر مرکز کمبریج نشان داد که تنها 39 درصد از استخراج بیت کوین از انرژی های تجدیدپذیر تامین می شود. 

حتی با خوشبینانه ترین برآوردها در مورد استفاده از انرژی های تجدیدپذیر ، گزارشات نشان دهنده افزایش مشارکت استخراج در انتشار کربن است.

تولید زباله الکترونیکی

تاثیر ارزهای دیجیتال بر محیط زیست فقط در مصرف انرژی خلاصه نمی شود. علاوه بر مصرف انرژی ، در استخراج ارزهای دیجیتال پس از قدیمی شدن سخت افزار ، مقدار قابل توجهی زباله الکترونیکی تولید می شود. 

این مسئله به ویژه در مورد سخت افزارهای ASIC که محبوب ترین ابزار برای استخراج ارزهای دیجیتال هستند ، صدق می کند.

برخلاف دیگر سخت افزارهای رایانه ای ، ASICها برای اهداف دیگری قابل استفاده نیستند و به سرعت منسوخ می شوند. به گفته Digiconomist ، شبکه بیت کوین سالانه بین 8 تا 12 هزار تن زباله الکترونیکی تولید می کند.

ارزهای دیجیتال بدون نیاز به استخراج

لازم به ذکر است که تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال دارای پیامدهای زیست محیطی ناچیز هستند. به طور خاص ، بلاکچین های اثبات سهام مانند ایاس (EOS) و کاردانو (Cardano) فاقد ماینینگ هستند و به تراکنش ها اجازه می دهد با انرژی یک شبکه رایانه ای معمولی پردازش شوند.

اگرچه این مدل دارای مزایای آشکاری نسبت به استخراج است ، اما انتقال به یک مکانیزم اجماع جدید برای شبکه‌های فعلی مشکل است. انتظار می رود اتریوم به بلاکچین اثبات سهام انتقال یابد ، اما اکثر ماینرها یا استخراج کنندگان با این مسئله مخالفت کرده اند.

سخن پایانی

چه شما طرفدار ارزهای دیجیتال و چه مخالف آن باشید ، تردیدی وجود ندارد که بیت کوین و دیگر بلاکچین های اثبات کار ، مقدار زیادی انرژی استفاده می کنند. بیشتر این مصرف انرژی ناشی از سوزاندن زغال سنگ و سایر سوخت های فسیلی است. 

البته طرفداران ارزهای دیجیتال استدلال کرده اند که منابع تجدیدپذیر ، بیشتر انرژی مورد نیاز برای استخراج را تولید می کنند. در حالی که اعداد و ارقام دقیق مورد مناقشه است ، اما بهترین سناریوها نیز نشان می دهد که استخراج ارز دیجیتال مهمترین عامل در انتشار دی اکسید کربن است.

مرجع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *