آربیتراژ (arbitrage) در ارز دیجیتال چیست؟

امتیازت رو ثبت کن!

معاملات آربیتراژ (arbitrage) یک استراتژی تجاری نسبتاً کم خطر است که از اختلاف قیمت در بازارهای مختلف بهره می برد. بیشتر اوقات ، این استراتژی شامل خرید و فروش یک دارایی (مانند بیت کوین) در صرافی های مختلف است. قیمت بیت کوین در حالت عادی باید در همه صرافی ها برابر باشد ، هرگونه اختلاف قیمت بین دو صرافی یک فرصت آربیتراژ است.

arbitrage یک استراتژی بسیار معمول در دنیای معاملات و بازارهای مالی مختلف است . 

معرفی

در حالی که چیزی به عنوان سود تضمینی وجود ندارد ، معاملات آربیتراژ نزدیکترین مسئله به رسیدن به یک سود تضمینی است. معامله گران زیادی با هم رقابت می کنند تا فرصت ورود به این نوع معاملات را بدست آورند. 

دقیقاً به همین دلیل ، سود در معاملات arbitrage بسیار ناچیز است و بستگی زیادی به سرعت و حجم هر معامله دارد. به همین دلیل است که بیشتر معاملات آربیتراژ توسط الگوریتم های توسعه یافته شرکت های تجاری با فرکانس بالا (HFT) انجام می شود.

معاملات آربیتراژ چیست؟

معاملات آربیتراژ (Arbitrage) یک استراتژی معاملاتی است که هدف آن ایجاد سود با خرید همزمان یک دارایی در یک بازار و فروش آن در بازار دیگر است. این امر معمولاً بین دارایی های یکسانی انجام می شود که در صرافی های مختلف با قیمت های متفاوتی معامله می شوند. تفاوت قیمت بین این دارایی های مالی باید از نظر تئوری صفر باشد زیرا آنها یک دارایی هستند، اما گاهی این تفاوت قیمت ها به وجود می آید.

چالشی که یک معامله گر آربیتراژ یا آربیتراژور دارد این است که نه تنها این تفاوت های قیمت را پیدا می کند ، بلکه بتواند به سرعت معامله کند. از آنجا که سایر معامله گران آربیتراژ نیز احتمالاً این تفاوت قیمت را می بینند ، فرصت کسب سود معمولاً خیلی سریع تمام می شود.

علاوه بر این ، از آنجا که معاملات Arbitrage معمولاً کم خطر هستند ، بازده آن به طور کلی کم است. این بدان معناست که معامله گران آن نه تنها باید سریع اقدام کنند ، بلکه برای سرمایه گذاری به سرمایه زیادی نیاز دارند.

انواع معاملات آربیتراژ

انواع مختلفی از استراتژی های arbitrage وجود دارد که معامله گران در سراسر دنیا در بازارهای مالی مختلف از آنها بهره می برند. وقتی صحبت از معامله گران ارزهای دیجیتال می شود ، انواع متفاوتی از آربیتراژها وجود دارد که مورد استفاده قرار می گیرند. بیایید موارد مختلف آن را بررسی کنیم.

آربیتراژ صرافی

متداول ترین نوع معاملات آربیتراژ ، آربیتراژ صرافی است که به این شکل است که معامله گر یک ارز دیجیتال را در یک صرافی خریداری می کند و در صرافی دیگر می فروشد.

قیمت ارزهای دیجیتال می تواند به سرعت تغییر کند. اگر نگاهی به دفاتر سفارش یک دارایی در صرافی های مختلف بیندازید ، متوجه می شوید که قیمت ها هرگز در یک زمان ، یکسان نیستند. 

اینجا جایی است که معامله گران آربیتراژ وارد می شوند. آنها سعی می کنند از این اختلافات کوچک برای کسب سود استفاده کنند. این مسئله به نوبه خود باعث کارآیی بازار می شود زیرا قیمت در یک محدوده در مکانهای تجاری مختلف باقی می ماند.

به عنوان مثال بین Binance و صرافی دیگر اختلاف قیمت برای بیت کوین وجود دارد. اگر یک معامله گر آربیتراژ این موضوع را ببیند ، مایل به خرید بیت کوین در صرافی با قیمت پایین تر و فروش آن در صرافی با قیمت بالاتر است. البته زمان و اجرای آن بسیار مهم است. بازار بیت کوین یک بازار نسبتاً بالغ است و فرصت های آربیتراژ صرافی بسیار کمی دارد.

آربیتراژ Funding Rate

این نوع آربیتراژ به این صورت است که معامله گر یک ارز دیجیتال را خریداری کرده و با یک قرارداد آتی در همان ارز که Funding Rate آن (نرخ بودجه) کمتر از هزینه خرید ارز مورد نظر است، حرکت قیمتی خود را پوشش می‌دهد.

مثلا شما تعدادی کوین شبکه اتریوم ( اتر) خریداری می‌کنید. طبیعتا قیمت اتریوم نوسان زیادی خواهد داشت. بنابراین شما تصمیم می‌گیرید با شورت کردن با همان ارزش سرمایه‌گذاری اتر خریداری شده، از نوسانات اتریوم در امان بمانید. مثلا اگر 2 درصد کارمزد به عنوان Funding Rate به شما تعلق بگیرد، با کمترین ریسک شما یک فرصت آربیتراژ سودآور بدست آورده اید.

آربیتراژ مثلثی

نوع بسیار رایج دیگر معاملات آربیتراژ در دنیای ارزهای دیجیتال ، آربیتراژ مثلثی است. این نوع آربیتراژ زمانی اتفاق می افتد که یک معامله گر اختلاف قیمت بین سه ارز دیجیتال مختلف را مشاهده کرده و آنها را در یک حلقه با یکدیگر مبادله می کند. در واقع ایده پشت آربیتراژ مثلثی ناشی از تلاش برای استفاده از اختلاف قیمت بین ارزها (مانند BTC / ETH) است. 

به عنوان مثال ، شما می توانید بیت کوین را با BNB خود خریداری کنید ، سپس اتریوم را با بیت کوین خود بخرید و در آخر BNB را با اتریوم خریداری کنید. اگر مقدار نسبی بین اتریوم و بیت کوین با ارزشی که هریک از آن ارزها با BNB دارند مطابقت نداشته باشد ، فرصت آربیتراژ وجود دارد.

ریسک های موجود در این معاملات

با وجود اینکه معاملات آربیتراژ نسبتاً کم خطر در نظر گرفته می شوند ، اما به این معنی نیست که ریسک آن ها صفر است. بدون ریسک ، جایزه ای وجود نخواهد داشت و arbitrage نیز از این قاعده مستثنی نیست. 

بزرگترین ریسک مرتبط با معاملات آربیتراژ ، ریسک اجرایی است. این اتفاق زمانی رخ می دهد که قبل از اینکه بتوانید تجارت را نهایی کنید ، اختلاف بین قیمت ها بسته شود و در نتیجه بازدهی صفر یا منفی داشته باشید. این مسئله می تواند به دلیل اجرای کند ، هزینه های غیرمعمول معامله و افزایش ناگهانی نوسانات باشد.

خطر عمده دیگر هنگام انجام معاملات arbitrage ، خطر نقدینگی است. این اتفاق زمانی می افتد که نقدینگی کافی برای ورود و خروج شما به بازارهای مورد نیاز برای تکمیل آربیتراژ وجود ندارد. اعمال مدیریت مناسب ریسک ، بسیار مهم است.

سخن پایانی

امکان استفاده از معاملات آربیتراژ فرصتی عالی برای معامله گران ارزهای دیجیتال است. با داشتن سرعت در انجام معامله و سرمایه مناسب برای مشارکت در این نوع استراتژی ها ، می توانید معاملات سودآوری را در کمترین زمان انجام دهید. 

خطرهای مرتبط با معاملات آربیتراژ را نیز نباید نادیده گرفت. در حالی که این معاملات ممکن است با عنوان سود بدون ریسک یا سود تضمین شده تلقی شوند ، اما واقعیت این است که ریسک کافی برای هر معامله گر آن وجود دارد.

مرجع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *