مقدمه
بعد از دست دادن بیش از 20 میلیارد دلار در صنعت DeFi به دلیل آسیب پذیری ها و تکنیک های نامناسب حسابرسی ، سوالات زیادی درباره آخرین وضعیت روند امور مالی متمرکز و غیر متمرکز یا همان CeFi و DeFi که به عنوان CeDeFi شناخته می شود ، وجود دارد. نظرات مختلفی در مورد اینکه CeDeFi چگونه می تواند روند کار امور مالی غیر متمرکز (DeFi) را تقویت کند، وجود دارد.
امور مالی غیر متمرکز یا DeFi با اکوسیستم بلاکچین مرتبط است و مستلزم استفاده از فناوری بلاکچین برای تأمین پروتکل های مالی است. منابع مالی غیر متمرکز انعطاف پذیری زیادی را برای توسعه دهندگان ایجاد می کنند.
امور مالی متمرکز یا CeFi ، به سیستم بانک مرکزی اشاره می کند که طبق قوانین و مقررات ایالتی و دولتی عمل می کند. معاملات رصد و ردیابی می شوند و در صورت ظن کوچک به انجام کارهای غیر قانونی ، تنظیم کننده ها می توانند معاملات را بدون رضایت قبلی طرفین متوقف کنند.
تا پیش از این ، اکثر دولت ها به دلیل پذیرش سیاست های KYC و AML ، به مفاهیم بلاکچین و DeFi بی توجه بودند. اما سوالی که در ذهن مردم وجود دارد این است که آیا همکاری CeFi و DeFi دنیای جدیدی را در اکوسیستم مالی بلاکچین به ارمغان می آورد؟
استفاده از CeDeFi
CeDeFi ترکیبی از CeFi و DeFi است. ترکیب امور مالی متمرکز و غیرمتمرکز امکان معامله توکن های مختلف را در بستر صرافی های متمرکز معتبر فراهم می کند. از نظر عملی ، CeDeFi یک روند تکنولوژیکی است که به ظهور اکوسیستم های تبادل هوشمند نسل جدید کمک می کند و مشکلات موجود در DeFi را حل می کند.
به عنوان مثال Unizen که یکی از راه حل های پیشرو CeDeFi در شبکه Binance Smart Chain است، ابزارهای تصمیم گیری موثر CeFi و DeFi را برای تجربه معامله بهتر کاربران به ارمغان می آورد.
این برنامه از محصولات مختلف حسابرسی پیشرو استفاده می کند که منجر به کاهش هزینه ها ، کاهش زمان اجرا و کاهش خطرات می شود. به طور کلی ، CeDeFi می تواند محدودیت های DeFi را هنگام انجام پروژه ها پوشش دهد.
مزایای CeDeFi
مزایای CeDeFi را نمی توان بدون فهمیدن علت مفید بودن آن برای دنیای دیجیتال بیان کرد. برای درک این موضوع ، ابتدا بهتر است مشکلات DeFi را که برای حل آن مستلزم همکاری با CeFi می باشد ، بدانید.
DeFi از بلاکچین برای ثبت قرارداد با توسعه دهندگان و سازمان ها استفاده می کند. با این حال ، آسیب پذیری هایی در پروژه های DeFi وجود دارد که منجر به از دست دادن سرمایه های مربوط به سرمایهگذاران شده است.
با وجود ویژگی ناشناس ماندن در بلاکچین ، در صورت انجام هرگونه هک یا کلاهبرداری ، تقریبا غیرممکن است که مجرمان پشت این هک ها مشخص شوند. همچنین پروژه های DeFi ، در بیشتر مواقع با مقررات کشورها و ایالت های مختلف مشکل دارند.
با این اوصاف ، اکنون می توانیم ببینیم که چرا همکاری CeFi و DeFi سودمند خواهد بود. حال مزایای CeDeFi را بیان می کنیم:
مزایای سودآوری
مقیاس پذیری یکی از اهداف مهم پروژه های DeFi است. هدف این است که بتوانیم ویژگیهای بیشتری را در پروژه ها بگنجانیم. CeDeFi با بررسی مسائل مربوط به مدیریت و مقررات و DeFi با ایجاد پروژه های نوآورانه با استفاده از فناوری بلاکچین ، بهره وری را در اکوسیستم بلاکچین افزایش می دهند.
مزایای تجربی
با وجود اینکه DeFi به تدریج بیش از 80 میلیارد دلار ارزش قفل شده (TVL) در سیستم مالی جهان را تحت کنترل خود درآورده است ، اما CeFi هنوز هم نقش بیشتری در سیستم مالی جهان دارد. با همکاری بین این دو سیستم ، DeFi بدون محدودیت رشد می کند. ترکیب تجربیات CeFi و نحوه مدیریت سیستم های مالی آن ، برای اکوسیستم DeFi مفید خواهد بود.
مزایای امنیتی
تاکنون میلیون ها دلار در DeFi به دلیل اشکالات امنیتی ناشی از هک ها و مشکلات طراحی توکن از دست رفته است. ادغام دو سیستم با مشارکت تکنیک های حسابرسی اعمال شده در سیستم CeFi ، این خطر را کاهش می دهد. این مسئله یک محیط امن تر را برای اجرای پروژه های DeFi فراهم می کند.
مشکلات CeDeFi
اگرچه CeDeFi برای حل مشکلات مربوط به امور مالی غیر متمرکز معرفی شد ، اما یک مشکل احتمالی که بوجود می آید ، عدم اجرای پروتکل ها به آنگونه ای است وعده داده شده بود.
همچنین ، علاقه مندان به ارزهای دیجیتال پروتکل های CeDeFi را مورد انتقاد قرار داده و مدعی شده اند که ممکن است سازمان ها پروتکل های موجود از بلاکچین های دیگر مانند اتریوم را در انحصار خود قرار دهند.
آینده CeDeFi
آینده پیش روی CeDeFi شامل مواردی مانند تمرکززدایی DEX ، تأمین منابع مالی پروتکل ها و قراردادهای بلاکچین ، افزایش سرعت معاملات و کاهش هزینه تأیید تراکنش ها در بلاکچین می شود.
سازمانهایی که به دنبال تصویب CeDeFi هستند باید از ارزشهای اصلی پیروی کنند تا توسعه دهندگان نیز پروتکل را بپذیرند. Yield farming نمونه ای از پروتکل CeDeFi است که توسعه دهندگان و سازمان ها از آن استفاده می کنند.
در سال های آینده ما انتظار داریم شاهد ظهور شرکت های بلاکچین با خدمات مبادله دارایی های دیجیتالی برای علاقه مندان به CeFi و DeFi باشیم. به عنوان مثال Unizen ، معاملاتی با سرریز کمتر و نتایج بهتر نسبت به نسخه DeFi ارائه می دهد.