معاملات مارجین (Margin Trading) در ارزهای دیجیتال چیست؟

امتیازت رو ثبت کن!

معاملات مارجین (Margin Trading) چیست؟

معاملات مارجین (Margin Trading) روشی برای معامله دارایی ها با استفاده از وجوه ارائه شده توسط شخص ثالث است. اساساً این نوع معاملات ، نتایج را تقویت می کند تا معامله گران بتوانند در معاملات به سودهای بیشتری دست یابند.

معامله مارجین (Margin Trading) یا اهرمی ، راهی برای خرید و فروش و معامله یک دارایی است و با استفاده از اهرم‌های موجود ، این معاملات امکان کسب سود بیشتری به معمله گران می‌دهند.

در معاملات مارجین اگر فردی ۳۰ دلار را به یک معامله مارجین اختصاص می‌دهد و قصد ده برابر کردن سرمایه و افزایش آن به ۳۰۰ دلار را داشته باشد ، باید از اهرم ۱۰x یا ۱۰ برابری استفاده کند.

البته باید به این موضوع دقت کرد که اهرم همان‌گونه که باعث بیشتر شدن یا در واقع ضرب شدن سود می شود ، ضرر احتمالی را هم ضرب می کند. مثلا اگر فردی با اهرم ۵x دچار در معامله ضرر کند ، در واقع ۵ برابر ضرر خواهد کرد.

معاملات مارجین چگونه کار می کنند؟

 هنگامی که معامله مارجین آغاز می شود ، معامله گر ملزم خواهد بود که درصدی از سرمایه خود را به عنوان سپرده قرار دهد. در معامله مارجین از اهرمی استفاده می شود که نسبت وجوه سپرده گرفته شده را توصیف می کند. 

به عنوان مثال ، برای باز کردن یک معامله 100000 دلاری با اهرم 10:1، یک معامله گر باید 10000 دلار از سرمایه خود را به عنوان سپرده قرار دهد.

وقتی صحبت از بازار ارزهای دیجیتال به میان می‌آید ، نسبت‌ اهرم‌ها معمولاً از 2:1 تا 100:1 متغیر است. در ضمن جامعه ارز دیجیتال اغلب از اصطلاح (x) برای نشان دادن اندازه ضریب اهرم (2x، 5x، 10x، 50x و …) استفاده می‌کنند.

با استفاده از ضریب ، یک معامله گر می‌تواند سرمایه خود را 10 تا 1000 برابر کند. البته این نوع معامله به همان اندازه که سودآور است ، ریسک و خطر بالایی نیز به همراه دارد.

از معاملات مارجین می توان برای باز کردن موقعیت های کوتاه و بلند استفاده کرد. مثلا موقعیت بلند منعکس کننده این فرض است که قیمت دارایی بالا خواهد رفت ، در حالی که یک موقعیت کوتاه منعکس کننده عکس آن است. 

مزایا و معایب

بارزترین مزیت معاملات مارجین این است که می تواند به دلیل  وجود اهرم ، سود بیشتری به همراه داشته باشد. به غیر از آن ، Margin Trading می تواند برای تنوع نیز مفید باشد ، زیرا معامله گران می توانند چندین موقعیت سرمایه گذاری را با سرمایه نسبتاً کمی باز کنند. 

علیرغم این مزایا ، معاملات مارجین دارای مضراتی نیز می باشد. همانطور که گفتیم ، اهرم همان‌گونه که باعث بیشتر شدن یا در واقع ضرب شدن سود می شود ، ضرر احتمالی را هم ضرب می کند. 

برخلاف معاملات معمولی ، معاملات مارجین احتمالا زیان‌هایی را ارائه می‌دهند که بیش از سرمایه‌گذاری اولیه یک معامله‌گر است و به این ترتیب ، یک روش معاملاتی با ریسک بالا در نظر گرفته می‌شود. 

بسته به میزان اهرمی که در یک معامله وجود دارد ، حتی یک کاهش کوچک در قیمت نیز ممکن است زیان قابل توجهی را برای معامله گران به همراه داشته باشد. به همین دلیل مهم است که سرمایه‌گذارانی که تصمیم به استفاده از معاملات مارجین دارند ، از استراتژی‌های مدیریت ریسک مناسبی استفاده کنند.

معاملات مارجین در ارزهای دیجیتال

معامله مارجین ذاتاً ریسک بیشتری نسبت به معاملات معمولی دارد ، اما وقتی صحبت از ارزهای دیجیتال به میان می‌آید ، نسبت این ریسک‌ها حتی بیشتر است. 

با توجه به نوسانات بالایی که در بازار ارز دیجیتال وجود دارد ، معامله گران ارزهای دیجیتال باید مراقب اینگونه معاملات باشند. در حالی که استراتژی‌های مدیریت ریسک ممکن است مفید باشند ، اما معاملات مارجین مطمئناً برای مبتدیان مناسب نیست.

توانایی تجزیه و تحلیل نمودارها ، شناسایی روندها ، و تعیین نقاط ورود و خروج، خطرات مربوط به معاملات مارجین را از بین نمی برد ، اما ممکن است به پیش بینی بهتر ریسک ها و انجام معاملات موثرتر کمک کند. 

بنابراین قبل از استفاده از این نوع معاملات در ارزهای دیجیتال ، به کاربران توصیه می‌شود که ابتدا درک دقیقی از تحلیل تکنیکال داشته باشند و تجربه زیادی در معاملات معمولی کسب کنند.

تامین مالی مارجین

برای سرمایه گذارانی که تحمل ریسک معامله مارجین را ندارند ، راه دیگری برای سود بردن از این نوع معاملات اهرمی وجود دارد. 

برخی از پلتفرم‌های معاملاتی و صرافی‌های ارز دیجیتال ، ویژگی‌ به نام تامین مالی مارجین ارائه می‌کنند که در آن کاربران می‌توانند پول خود را برای تامین مالی معاملات مارجین سایر کاربران به عنوان سپرده قرار دهند.

معمولاً این فرآیند از شرایط خاصی پیروی می کند و نرخ های بهره پویایی را به همراه دارد. اگرچه مکانیسم‌ها ممکن است از یک صرافی به صرافی دیگر متفاوت باشد ، اما ریسک مربوط به تامین مالی مارجین نسبتاً کم است. 

سخن پایانی

مطمئناً معاملات مارجین ابزار مفیدی برای کسانی است که به دنبال افزایش سود معاملات خود هستند. اگر به درستی استفاده شوند ، این معاملات اهرمی می‌تواند به سودآوری و تنوع سبد سهام شما کمک کنند.

با این حال ، این روش معامله می تواند زیان معاملات را نیز افزایش دهد و ریسک های بسیار بالایی را در بر دارد. بنابراین ، فقط باید توسط معامله گران ماهر استفاده شود. 

در بازار ارزهای دیجیتال به دلیل وجود سطوح بالای نوسانات ، باید با دقت بیشتری به معاملات مارجین بپردازید.

مرجع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *