آیا استیبل کوین ها پاسخی برای مشکلات ارزهای دیجیتال هستند؟
لیست موضوعات این مقاله
استیبل کوین ها نسل جدیدتری از ارزهای دیجیتال هستند که به دلیل تعهدشان برای به حداقل رساندن نوسانات قیمتی ، محبوبیت بسیار زیادی در بین سرمایه گذاران بازار ارز دیجیتال پیدا کردهاند.
از زمانی که تتر (USDT) در سال 2014 به عنوان اولین استیبل کوین راهاندازی شد ، تعداد استیبل کوین ها افزایش یافته و ارزهای دیجیتالی مانند DAI ، USD ، Digix Gold و … نیز ایجاد شدهاند. اما آیا استیبل کوین ها می توانند پاسخی برای مشکلات موجود در بازار ارز دیجیتال باشند؟
استیبل کوین چیست؟
استیبل کوین یا ارز دیجیتال با ثبات یک نوع ارز دیجیتال است که برای کاهش نوسانات قیمت طراحیشده است و به عنوان ذخیره کننده ارزش و وسیلهای برای مبادله مورد استفاده قرار میگیرد. استیبل کوین ها در واقع نوعی دارایی دیجیتالی هستند که برای تقلید یا دنبال کردن ارزش ارزهای فیات مانند دلار یا یورو طراحی شدهاند.
استیبل کوین ها به کاربران اجازه می دهند تا با حفظ ثبات قیمت ، به صورت ارزان و سریع معاملات خود را در سراسر جهان انجام دهند. در مقابل آن ها ، ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم به دلیل بی ثباتی و نوسان بالای قیمتی مشهور هستند.
استیبل کوین ها چگونه ارزش یا قیمت ها را حفظ می کنند؟
در گذشته ارزش برخی از ارزها به طلا متصل بوده است ، اما امروزه چنین ارز وجود ندارد. بریتانیا در سال 1931 از استاندارد طلا خارج شد و ایالات متحده نیز دو سال بعد از آن پیروی کرد.
جایگزین مدرن برای استاندارد طلا ، دلار آمریکا است و امروزه حداقل 14 ارز به ارزش دلار متصل است. کشورهایی که آن ارزها را صادر می کنند ، برای محدود کردن نوسانات ارزی که ممکن است اقتصاد آنها را مختل کند ، ارز خود را به دلار متصل کردهاند.
به طور مشابه با آن ، برخی از استیبل کوین ها نیز با پیوند دادن قیمت خود به دلار آمریکا ، به دنبال کاهش نوسانات قیمتی هستند. بر اساس نحوه عملکردشان برای پیگیری ثبات قیمتی ، استیبل کوین ها را می توان به سه گروه تقسیم کرد:
استیبل کوین های وابسته به ارز فیات: ارزش این استیبل کوین ها توسط ارزهای فیاتی مانند دلار یا یورو پشتیبانی می شود. وثیقه این ارزهای دیجیتال نیز می تواند شامل فلزات گرانبهایی مانند طلا و نقره و کالاهایی مانند نفت خام باشد. تتر و TrueUSD از جمله استیبل کوین های محبوبی هستند که همتراز با دلار آمریکا هستند و توسط ذخایر دلاری پشتیبانی می شوند.
استیبل کوین های مبتنی بر وثیقه های رمزارزی: استیبل کوین های مبتنی بر وثیقه های رمزارزی مشابه مواردی هستند که توسط ارزهای فیات پشتیبانی می شوند ، با این تفاوت که وثیقه آنها به جای ارز فیات یا یک کالا ، یک ارز دیجیتال است.
به عنوان مثال ، ممکن است برای انتشار 500000 دلار از یک استیبل کوین به ذخیره ای از بیت کوین به ارزش 1 میلیون دلار نیاز باشد. به این ترتیب ، حتی اگر بیت کوین 30 درصد از ارزش خود را از دست بدهد ، آن استیبل کوین همچنان وثیقه کافی برای بازخرید کامل را خواهد داشت.
استیبل کوین های الگوریتمی: استیبل کوین های الگوریتمی چه وثیقه شده باشند و چه نشده باشند ، برای کنترل عرضه توکن ها به یک الگوریتم یا مجموعه ای از قوانین تکیه می کنند و در نتیجه ارزش را ثابت نگه می دارند.
به عنوان مثال ، یک استیبل کوین الگوریتمی ممکن است بر قاعده ای تکیه کند که به تغییراتی در عرضه توکن نیاز دارد تا ارزش استیبل کوین را حفظ کند. این مسئله تا حدودی شبیه نقش بانک مرکزی در افزایش یا کاهش نرخ بهره برای تضمین ثبات قیمت ها است.
تفاوت اصلی در این است که بانکهای مرکزی مانند فدرال رزرو ایالات متحده ، سیاستهای پولی را بر اساس پارامترهای مشخص شده ای تعیین میکنند و از آن سیاست با عرضه نامحدود پول قانونی حمایت میکنند. استیبل کوین های الگوریتمی مانند Basis و TerraUSD فاقد چنین مزایایی هستند.
پتانسیل استیبل کوین ها
پذیرش فزاینده استیبل کوین ها می تواند به محبوبیت استفاده از ارزهای دیجیتال به عنوان ابزار مبادله برای تراکنش های مالی معمول کمک بسیار زیادی کند. یک ارز دیجیتال ناپایدار برای بسیاری از اهداف کاربران مناسب نیست ، زیرا نوسانات بالا خطر ضرر را برای طرفین معامله ایجاد می کند.
مزیت اصلی استیبل کوین ها توانایی بالقوه آنها در تأمین وسیله ای است که ارزهای دیجیتال را تکمیل کند. به دلیل نوسانات بالا ، ارزهای دیجیتال قادر به دستیابی گسترده به کارهایی مانند پردازش پرداخت ها نیستند. با ارائه سطح بالاتری از پیش بینی و ثبات ، استیبل کوینها این مشکل را حل می کنند.
با نقش محافظتی در برابر نوسانات ، استیبل کوینها نیز می توانند در ادغام ارزهای دیجیتال با بازارهای مالی سنتی نقش مهمی داشته باشند. با در دسترس بودن شکل پایدارتر ارزهای دیجیتال ، به احتمال زیاد شاهد افزایش استفاده از آن ها در حوزه هایی مانند وام دهی خواهیم بود که تاکنون منحصراً توسط ارزهای فیات صادر شده توسط دولت ها اداره شده است.
سخن پایانی
استیبل کوین ها تمرکززدایی ارزهای دیجیتال را با وعده ثباتی مشابه آنچه توسط ارز فیات ارائه می شود ، ترکیب می کنند. نحوه عملکرد آن ها برای تحقق این وعده بسیار مهم است ، زیرا سقوط TerraUSD نشان میدهد که وثیقه کافی چیزی مانند دلار آمریکا تضمینی بسیار قویتر از وعده آشکار برای حفظ ارزش با تکیه بر یک الگوریتم است.
با وجود اینکه این ارزهای دیجیتال دارای برخی معایب هستند ، اما استیبل کوین ها یکی از اجزای مهم بازار ارزهای دیجیتال محسوب می شوند. از طریق سازوکارهای مختلف ، این ارزهای دیجیتال می توانند با قیمت های تعیین شده ، کم و بیش ثابت بمانند.
در حالی که در ابتدا استیبل کوین ها برای ارائه ابزار کارآمد جهت مدیریت ریسک به معامله گران طراحی شده بود ، اکنون واضح است که کاربردهای آن فراتر از حوزه معاملات رفته است. استیبل کوین ها ابزاری قدرتمند هستند که می توانند فضای ارزهای دیجیتال را تقویت کنند ، به خصوص در مواردی که گزینه های بی ثبات ایده آل نیستند.
دیدگاهتان را بنویسید