لیست موضوعات این مقاله
اولین موج امور مالی غیرمتمرکز که با نام دیفای 1.0 شناخته میشود ، راهی را برای سرمایهگذاری و تبادل ارزهای دیجیتال به صورت غیرمتمرکز فراهم کرد. اکنون نسل جدیدی از امور مالی غیرمتمرکز در حال شکل گیری است که دیفای 2.0 (DeFi 2.0) نامیده شده است و بسیاری از علاقه مندان امور مالی غیرمتمرکز در مورد آن کنجکاو هستند.
ما در این مقاله تفاوت های میان دیفای (DeFi 2.0) و دیفای 1.0 (DeFi 1.0) را توضیح می دهیم و از نحوه سرمایهگذاری در DeFi 2.0 به شما خواهیم گفت. پس این مقاله را تا آخر بخوانید تا درک کاملی از دیفای 2.0 داشته باشید.
دیفای 2.0 (DeFi 2.0) چیست؟
دیفای 2.0 (DeFi 2.0) مجموعه ای از پروژه های مالی غیرمتمرکز است که هدف آن بهبود امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای 1.0 است. این جنبش بر بهبود عملکرد پلتفرم ها در زمینه های ارائه نقدینگی ، مقیاس پذیری ، حاکمیت و امنیت تمرکز دارد.
دیفای 2.0 از OlympusDAO که یک سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) است و بر اساس توکن OHM کار می کند ، سرچشمه می گیرد. این سازمان توکن بومی خود را از طریق برخی از سیاست های از قبل مشخص شده مدیریت میکند و پروتکل آن توسط داراییهایی که در خزانه Olympus نگهداری میشود ، پشتیبانی می گردد.
Olympus که در می 2021 راه اندازی شد ، طیف جدیدی از امکانات را برای امور مالی غیرمتمرکز به نمایش گذاشت. در ماههایی که از انتشار آن میگذرد ، مجموعهای از DAO ها و پروژههای مشابه آن توسعه یافتهاند که نشاندهنده آغاز حرکت به سمت DeFi 2.0 است.
دیفای 2.0 در مقابل دیفای 1.0
با وجود برخی از تفاوت های DeFi 2.0 با DeFi 1.0 ، لازم به یادآوری است که هر دوی آن ها از یک نظریه کلی سرچشمه می گیرند. هر دو به دنبال تکرار یک مفهوم واحد هستند: این ایده که بلاکچین ها باعث ایجاد یک اکوسیستم مالی غیرمتمرکز می شوند که مراکز سنتی امور مالی را دور می زند.
DeFi به طور کلی به مجموعه ای از برنامه های غیرمتمرکز اشاره دارد که از قراردادهای هوشمند و شبکه های امن اوراکل برای انجام امور مالی بدون واسطه استفاده می کنند. دیفای 2.0 به این فرض اصلی وفادار باقی می ماند ، اما تغییراتی را برای غلبه بر برخی از کاستی های اصلی دیفای 1.0 انجام می دهد.
اکثر پروتکلهای DeFi دارای رابط کاربری بسیار پیچیدهای بودند ، در نتیجه تعداد کمی از معاملهگران ارز دیجیتال میتوانستند از برنامه های آن استفاده کنند. اتکای بیشتر این پروتکلها به بلاکچین اتریوم باعث پیچیدگی بیشتری شد ، زیرا محبوبیت فزاینده بلاکچین اتریوم باعث افزایش کارمزدهای معاملات شد.
هنگام مقایسه دیفای 2.0 با دیفای 1.0 ، باید به خاطر داشته باشید که دیفای 2.0 نشان دهنده تلاشی برای غلبه بر برخی از این قبیل مشکلات است. در حالی که اکوسیستم DeFi هنوز با کامل شدن فاصله زیادی دارد ، اما پیشرفت آن را نمی توان انکار کرد.
نقاط قوت مربوط به دیفای 2.0 (DeFi 2.0)
چندین ویژگی منحصر به فرد در دیفای DeFi 2.0 وجود دارد که این جنبش را به یک هدف جذاب تر برای سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال تبدیل می کند. از بیمه قراردادهای هوشمند گرفته تا وامهای بازپرداختی ، این ایدههای جدید می توانند پایههای یک اکوسیستم DeFi پایدار را بسازند.
بیمه قراردادهای هوشمند
در مقایسه دیفای 2.0 با دیفای 1.0 ، یکی از بزرگترین تفاوت ها مسئله کاربر پسند بودن است. پروتکل های دیفای 2.0 اغلب به سرمایه گذاران اجازه می دهند تا در قراردادهای هوشمند خود بیمه نامه بگیرند. این یک منبع حفاظتی قابل توجه است ، به ویژه برای سرمایه گذاران تازه کار.
بسیاری از مردم دوست دارند توکن های خود را در یک قرارداد هوشمند به اشتراک بگذارند ، اما نگران هستند که آن قرارداد هوشمند به خطر بیفتد. آن ها می دانند که اصلاح یک قرارداد به خطر افتاده در بلاکچین غیرممکن است. یک بیمه نامه به آنها اجازه می دهد تا توکن های خود را بدون هیچ گونه نگرانی به اشتراک بگذارند.
بیمه ضررهای دائمی
در دیفای 1.0 ، کاربرانی که برای شروع کار در استخر نقدینگی دو توکن خود را در یک پروتکل قفل کرده اند ، در صورت نوسان نسبت قیمت بین دو توکن ، ممکن است ضرر کنند. این پدیده زیان ناپایدار نامیده می شود و یکی از مشکل سازترین ویژگی های امور مالی غیرمتمرکز است.
پروژه های دیفای 2.0 اقدامات جدیدی را برای کاهش این خطر ذاتی ارائه می کنند. برخی از پروتکل ها از درآمد حاصل از کارمزدها برای بیمه کردن کاربران در برابر ضررهای دائمی استفاده میکنند. این سیاست ها DeFi را به گزینه ای امن تر برای سرمایه گذاران ارز دیجیتال تبدیل می کند.
وام های خود بازپرداخت
اکوسیستم دیفای 2.0 امکان یک مانور مالی قابل توجه را فراهم می کند که در آن وام ها هزینه خود را پرداخت می کنند! وام دهنده می تواند در ازای دریافت وثیقه در قالب سپرده اندک به کاربر وام بدهد. سپس این سپرده توسط وام دهنده سرمایه گذاری می شود و هنگامی که وام دهنده به شکل کامل مبلغ وام اولیه را به دست آورد ، سپرده را پس می دهد و گیرنده وام مجبور به بازپرداخت وام نیست.
ریسک های مربوط به دیفای 2.0 (DeFi 2.0)
حتی بهترین پروژههای DeFi 2.0 نیز دارای اشکالات ذاتی هستند و سرمایهگذاران باید قبل از به اشتراک گذاشتن توکنها ، از هرگونه مشکل احتمالی آگاه باشند. هنگامی که در مورد خطرات اصلی آگاه شدید ، در سرمایه گذاری در دیفای 2.0 موفق تر خواهید بود.
تهدید مداوم هکرها
سرمایه گذاران ارز دیجیتال نمی توانند مطمئن باشند که قراردادهای هوشمندی که با آن در تعامل هستند ، هک نمی شوند. قبل از قرار دادن توکن های خود در یک پروژه ، همیشه آن پروژه را به طور کامل بررسی کنید. حتی پس از انجام بررسی های لازم ، ممکن است یک هک شگفت انگیز رخ دهد. خوشبختانه بیمه قراردادهای هوشمند می تواند به محدود کردن خسارات احتمالی کمک کند.
وضع مقررات در آینده
همانطور که امور مالی غیرمتمرکز کاربران بیشتری را به خود جذب می کند و افراد بیشتری یاد می گیرند که چگونه در دیفای 2.0 سرمایه گذاری کنند ، دولت ها در سراسر جهان به طور فزایندهای مشتاق مشارکت در آن خواهند شد.
بسیاری از دولت ها سعی می کنند مقرراتی را بر روی پروتکل های دیفای 2.0 اعمال کنند. به عنوان یک سرمایه گذار مهم است که بدانید فعالیت های آینده شما ممکن است تحت تأثیر قوانین و محدودیت هایی قرار گیرد که هنوز وجود ندارند.
نوسانات ارزهای دیجیتال
پیشبرد امور مالی غیرمتمرکز فقط با ارزهای دیجیتال امکان پذیر است که بسیاری از آنها به طرز قابل توجهی پر نوسان هستند. وقتی قیمت ارزهای دیجیتال دچار نوسان می شود ، سرمایه گذاران باید با عواقب آن دست و پنجه نرم می کنند.
برخی از پروتکل ها با ارائه استیبل کوین ها به کاربران برای استفاده در تراکنش ها ، ریسک مربوط به نوسانات را کاهش می دهند. با این حال ، نوسانات ذاتی بازار ارز دیجیتال همیشه وجود خواهد داشت.
بهترین پروژه های DeFi 2.0
اگر می خواهید بدانید که چگونه در دیفای 2.0 سرمایه گذاری کنید ، باید درک اولیه ای از پروژه های موجود داشته باشید.
Olympus DAO
اگر زمانی برای اولین بار در مورد DeFi 2.0 چیزی شنیدید ، احتمالاً نام پروژه Olympus DAO را نیز همراه با آن شنیدید. این پروتکل غیرمتمرکز استانداردهای جدیدی را در حوزه DeFi ایجاد کرد و به نقطه شروع DeFi 2.0 تبدیل شد. سرمایه گذاران می توانند از این پروژه برای انواع کارهای مختلفی از سهامداری گرفته تا خرید اوراق قرضه استفاده کنند.
Synapse
Synapse یک بازارساز خودکار (AMM) با نفوذ بسیار بالا در اکوسیستم DeFi 2.0 است. موقعیت آن به عنوان یک پل زنجیره ای غیرمتمرکز ، آن را به گزینه ای جذاب برای طیف گسترده ای از سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال تبدیل می کند که به انجام معاملات می پردازند.
Curve Finance
Curve Finance یک DAO همراه با صرافی ، استخر نقدینگی و استیبل کوین مخصوص به خود است. بهعنوان یک DEX بسیار محبوب ، Curve Finance به دلیل فرمول قیمتگذاری منحصر به فردش ، اغلب بهعنوان یونی سواپ (Uniswap) مخصوص استیبل کوین ها در نظر گرفته می شود.
Rarible
Rarible یک پروژه DeFi 2.0 است که بر اساس مفهوم توکن های تعویض ناپذیر (NFT) ساخته شده است. این پروژ] شامل یک DAO با مدل حاکمیتی خاص خود است که امکان تولید بازده قابل توجهی را فراهم می کند. برخلاف بازار بسیار محبوب NFT OpenSea ، پلتفرم Rarible به کاربرانی که نسبت به پلتفرم خوشبین هستند اجازه میدهد در توکنهای RARI سرمایهگذاری کنند. توکنهای RARI به افراد این فرصت را میدهند که در مورد آینده پلتفرم Rarible تصمیم بگیرند.
Alchemix
Alchemix یک پروتکل DeFi 2.0 در لبه برش حرکت DeFi 2.0 است. در حالی که سادگی آن را به ویژه کاربر پسند می کند، تنوع ویژگی های جدید آن باعث جذب سرمایه گذاران مشتاق می شود. این پروتکل فرصت هایی مانند وام های خودبازپرداخت، DAO و بازدهی آتی را ارائه می دهد که همگی آن را برای دارندگان کریپتو ارزشمند می کند.
MakerDAO
MakerDAO یکی از اولین غول های حوزه امور مالی غیرمتمرکز بود که باعث شد افراد بی شماری درباره دیفای 2.0 کنجکاو باشند. این پلتفرم توسط دارندگان استیبل کوین بومی آن یعنی توکن DAI که به دلار متصل است ، مدیریت می شود. ترکیب ثبات و نوآوری در پلتفرم MakerDAO ، آن را برای سرمایه گذاران بسیار جذاب می کند.
سرمایه گذاری در دیفای 2.0
امور مالی غیرمتمرکز شامل چندین حوزه مختلف است که ممکن است برای تازه واردان تا حدودی ناآشنا باشد. هنگامی که کمی در مورد استراتژی های سرمایه گذاری رایج یاد گرفتید ، درک بهتری از اکوسیستم عمومی دیفای 2.0 خواهید داشت.
Yield Farming
ییلد فارمینگ (Yield Farming) روشی برای کسب سود از ارزهای دیجیتال است. به عبارت سادهتر ، Yield Farming عبارت از قفل کردن یا کاشت ارزهای دیجیتال در استخرهای نقدینگی و کسب سود از طریق آن است. پروتکلهای DeFi 2.0 از ییلد فارمینگ برای دریافت نقدینگی از کاربران استفاده میکنند. روند کار و سوددهی ییلد فارمینگ در این پروتکل ها ، آن ها را به گزینه ای جذاب تر برای سرمایه گذاران تبدیل می کند.
استیکینگ
استیکینگ نیز نوعی کسب درآمد غیرفعال است ، زیرا به کاربران اجازه می دهد تا اعتبارسنج بلاکچین هایی شوند که بر اساس الگوریتم اثبات سهام کار می کنند. در این روش می توانید ارز دیجیتال خود را روی بلاکچین قفل کنید و در این فرآیند پاداش هایی را دریافت کنید.
تامین نقدینگی یا استخراج نقدینگی
تامین نقدینگی به دارندگان ارز دیجیتال راهی آسان برای کسب سود از دارایی های خود را نشان می دهد. با این روش ، دارندگان مقداری از ارز دیجیتال خود را به یک استخر نقدینگی منتقل میکنند تا کاربران بتوانند با آن معامله کنند. در مقابل ، دارندهای که ارز دیجیتال خود را ارائه می کند ، کارمزدی را دریافت می کند. این نوع تراکنش های ساده به پروتکل های دیفای 2.0 اجازه می دهد تا نقدینگی مناسبی را جذب کنند ، در حالی که کاربران این پلتفرم ها نیز سود خوبی کسب می کنند.
معامله در صرافی های غیرمتمرکز
صرافی های غیرمتمرکز (DEX) به کاربران اجازه می دهند تا تراکنشهای ارز دیجیتال را خارج از حوزه سازمان های شخص ثالث مانند بانکها دنبال کنند. در حالی که برخی از ایالت ها و کشورها مقرراتی را برای این نوع معاملات وضع می کنند ، ماهیت غیرمتمرکز این عمل آزادی قابل توجهی را ارائه می دهد. نه تنها اغلب DEX ها کارمزد کمتری دارند ، بلکه سایر گزینه های جذاب تراکنش ها را نیز فعال می کنند.
شرکت در DAO
هرکسی که در مورد DeFi 2.0 بپرسد ، احتمالاً به همان اندازه در مورد DAO ها یا سازمان های مستقلی که مبنای امور مالی غیرمتمرکز را فراهم می کنند ، کنجکاو است. سرمایه گذاران می توانند با خرید توکن سازمان به راحتی به یک DAO بپیوندند.
سخن پایانی
مبتدیان بازار ارز دیجیتال که سعی در درک مفهوم دیفای 2.0 دارند ، باید بدانند که دیفای 2.0 صرفا حرکتی است که با آزاد کردن نقدینگی اضافی ، تقویت ارتباطات بین کاربران و ایجاد یک اکوسیستم مالی پایدار ، به دنبال بهبود پروتکل های دیفای 1.0 است.
ما در این مقاله هر چیزی را که برای دانستن و شروع سرمایه گذاری در مورد دیفای 2.0 به آن نیاز دارید ، برایتان توضیح دادیم.